BYGG

Tre skadet av takkollaps

En mann i 40-årene fikk en limtredrager over seg og pådro seg skader i brystet og armen. To av hans kolleger ble også skadet under oppføring av et fjøs i Stange utenfor Hamar.
En mann i 40-årene fikk en limtredrager over seg og pådro seg skader i brystet og armen. To av hans kolleger ble også skadet under oppføring av et fjøs i Stange utenfor Hamar. Bilde: Colourbox.com

Tre personer ble skadd, én av dem alvorlig, da et tak under oppføring kollapset på Tangen i Hedmark mandag ettermiddag.

– Takstolene ramlet som dominobrikker etter at de var heist på plass i et kaldfjøs under oppføring. En mann i 40-årene fikk en limtredrager over seg og pådro seg skader i brystet og armen, opplyser operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Intensivbehandling

Mannen ble sendt med luftambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål, hvor han mandag ettermiddag var under intensivbehandling for det sykehuset betegner som alvorlige skader. Tilstanden hans er stabil

– Det ser ikke ut til å være snakk om livstruende skader, forteller Sulen.

Skal undersøkes

De to andre skadde ble sendt til sykehuset på Elverum. Begge ble kun lettere skadd, og tilstanden deres er stabil, opplyste sykehuset mandag kveld.

Politiet fikk melding om arbeidsulykken noen kilometer fra kommunesenteret Stange klokken 15.11. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken og bekrefter at de også kommer til å undersøke saken. (©NTB)

Les mer om: