BYGG

Tre personer funnet omkommet - redningsarbeidet fortsetter i natt

Redningsmannskapet har gjort et funn av en tredje omkommet person i skredområdet i Gjerdrum. De fortsetter nå arbeidet gjennom store deler av natten.

Brigadesjef Knut Halvorsen sier at redningsarbeidet vil fortsette på bakkenivå gjennom natten etter at et lite område er blitt sikret nok til at det anses som forsvarlig.
Brigadesjef Knut Halvorsen sier at redningsarbeidet vil fortsette på bakkenivå gjennom natten etter at et lite område er blitt sikret nok til at det anses som forsvarlig. Foto: NTB
2. jan. 2021 - 18:29

– Vi har gjort et nytt funn etter markering av hund. Mannskaper jobber med å frigjøre funnet, opplyste innsatsleder Knut Hammer på en pressebrifing i 18-tiden lørdag

Den tredje døde personen ble funnet like etter klokken 17 lørdag ettermiddag i samme området som de to andre omkomne.

– De funnene vi har gjort, er inne i bygg. Det siste funnet er antakelig i samme bygg som det forrige, sa innsatslederen.

Han la til at det ennå ikke er kommet noen identifisering av de omkomne. Fortsatt er sju personer savnet etter leirskredet på Ask i Gjerdrum.

Leter etter hulrom

Spesialtrente hunder har lørdag markert på en rekke steder nede i skredområdet, og bakkemannskapet vil derfor undersøke de ulike punktene.

– Vi må gjøre søkene der hvor hundene markerer, for det blir for tilfeldig å lete på måfå. Vi har såpass mange markeringspunkter nå som vi kan lete gjennom, sa sa brigadesjef Knut Halvorsen på pressebrifingen.

Han sier at redningsmannskapene driver finsøk der det er beregnet som mest sannsynlig å finne liv.

– Områder hvor vi kan finne hulrom, bygninger og lignende. Dette er veldig risikofylt og krevende arbeid, understreket han.

Han anslår at de vil fortsette på bakken i området fram til rundt klokken 4 natt til søndag.

– Vi har fått bygget såpass mange evakueringsveier for å kunne komme raskt ut igjen, at vi nå kan fortsette arbeidet utover natten, sa Halvorsen.

Klamrer seg til håp om overlevende

Ordfører Anders Østensen (Ap) uttrykte sorg etter bekreftelsen av en tredje omkommet.

– Vi er glade for funn, men beklager sterkt at tragedien har krevd nok et liv, sa han.

– Jeg vil takke for redningsarbeidet som gjøres og takke for en god redegjørelse for hvordan det gjøres, la han til.

Tidligere lørdag sa han at kommunen fremdeles klamrer seg til håpet om å kunne finne overlevende. Innsatsleder for helse, Arne Skulberg, påpekter at det fremdeles er snakk om en innsats med livredning som mål.

– Innsatsen fra brannvesenet er imponerende. Jobben vår er også å passe på at de har en trygg jobb. Ingen skal jobbe i rasgropen uten god støtte fra helse, sa han.

Leirskredet i Gjerdrum gikk natt til onsdag.
Les også

NGI om arbeidet i skredområdet: – Gjort i henhold til gjeldende krav

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.