OLJE OG GASS

Tre olje-granskinger

Bøyelastesystemet OLS-A ble levert i 1986. Antakelig er det en slange rett ved svivelen som er røket. Det går gummirør både ovenfor og nedenfor den tre tonn tunge svivelen.
Bøyelastesystemet OLS-A ble levert i 1986. Antakelig er det en slange rett ved svivelen som er røket. Det går gummirør både ovenfor og nedenfor den tre tonn tunge svivelen. Bilde: Simen Håkonsen/TU
Per Erlien Dalløkken
17. des. 2007 - 15:04

Også politiet har nå besluttet å etterforske oljeutslippet.

De bekrefter politiadvokat Tor Arvid Bruskeland overfor Aftenbladet.no.

Mange granskinger

– Vi mener denne saken bør underlegges etterforskning. Det er på grunn av hendelsen og utslippet. Vi snakker tross alt om norgeshistoriens nest største utslipp til sjø, sier Bruskeland til avisa.

Fra før har norske myndigheter satt ned et granskingsutvalg bestående av representanter fra Petroleumstilsynet, Statens forurensningstilsyn og Kystverket.

Gransking starter på Mongstad

Denne gruppa arbeider parallelt med operatøren StatoilHydros egen gransking av oljeutslippet.

Sakkyndige

Politiet opplyser at de ikke har noen spesifikke mistanker om at det er begått lovbrudd i forbindelse med hendelsen, og sier de vil be Petroleumstilsynet om veiledning under etterforskingen.

– Nå skal vi sørge for å få oppnevnt én eller flere sakkyndige som skal se på slangen og bruddet, forteller politiadvokaten til Aftenbladet.

Les også:

Alarmen gikk før utslippet

Les mer om: