Tre klager på Vegvesenets vedtak

Alle de fem anbudene som ble gitt på oppgradering av tunneler i Luster, ble avvist av Vegvesenet. Men siste ord er ikke sagt. Tre av entreprenørene har klaget på avgjørelsen.

Dette er nordre portal til den 656 meter lange Røneidtunnelen på fylkesveg 55 i Luster. Fri høyde skal økes til 4,2 meter i forbindelse med oppgradering av denne og to andre tunneler. Hvem som skal gjøre den jobben er uvisst.
Dette er nordre portal til den 656 meter lange Røneidtunnelen på fylkesveg 55 i Luster. Fri høyde skal økes til 4,2 meter i forbindelse med oppgradering av denne og to andre tunneler. Hvem som skal gjøre den jobben er uvisst. Bilde: Google
1. nov. 2017 - 13:16

Gjerden Fjellsikring fra Lardal ga det laveste anbudet. Det ble avvist fordi Vegvesenet savnet dokumentasjon på at entreprenøren eller underentreprenøren har den tunnelriggen som trengs til dette oppdraget. Gjerden Fjellsikring deler ikke dette synet og har klaget på avgjørelsen.

De to andre som har klaget er er Birkeland Entreprenørforretning fra Gulen og BMO Entreprenør fra Kongsberg.

Årsaken til avvisningen av anbudene deres var at Vegvesenet savnet dokumentasjon på at underentreprenøren som skal ta elektroarbeidet har den nødvendige kompetansen.
Anbudene fra Flage Maskin fra Voss og Kruse Smith ble avvist av samme grunn, men disse entreprenørene har ikke klaget på avvisningen.

Klagefristen gikk ut 1. november kl. 12.

- Vi har ingen frist for behandling av klagene, men vi skal gjøre det så fort som mulig, sier Sveinung Hovland som er prosjektleder for oppgradering av fylkesveger og noen riksveger i Sogn og Fjordane.

Oppdraget omfatter oppgradering av tre tunneler på fylkesveg 55: Ottatunnelen, Røneidtunnelen og Råumtunnelen. De har en samlet lengde på 1 714 meter.

Den som får kontrakten skal skifte ut alt PE-skum, alt elektrisk utstyr og alle nødstasjoner i de tre tunnelene. Det blir også nye tekniske bygg i alle tre.

Den lengste av dem, Røneidtunnelen, skal strosses til en fri høyde på 4,2 meter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.