BRUER

Tre finalister i kamp om ny Skjøiten bru i Hemsedal

Av sju firma som meldte sin interesse for å bygge ny Skjøiten bru, er nå Peab Anlegg, Hæhre Entreprenør og Røynstrand Entreprenør med videre for å gi pris.

Statens vegvesen planlegger byggestart etter påske 2021 med forventet åpning sommeren 2022.
Statens vegvesen planlegger byggestart etter påske 2021 med forventet åpning sommeren 2022. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. feb. 2021 - 15:16

– De tre best kvalifiserte er nå invitert til å gi oss pris, forteller prosjektleder Knut Erik Skogen i Statens vegvesen.

Bruoppdraget ligger på riksvei 52 vest for Tuv, og består både av ei ny bru over Mørkedøla og utbedring av tilstøtende vei. Skjøiten bru er i dårlig forfatning og trenger utskifting. Samtidig bidrar prosjektet til økt trafikksikkerhet, framkommelighet og vinterregularitet på østsida av Hemsedalsfjellet

Ny Skjøiten bru blir om lag 90 meter lang og skal bygges vel 50 meter nedenfor dagens bru. Dagens bru er fra 1937, og har i mange år vært en flaskehals på riksvei 52.

Fristen for å gi endelig tilbud er 23. mars, men før det skal det forhandles med tilbyderne. Statens vegvesen planlegger byggestart etter påske 2021 med forventet åpning sommeren 2022.

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.