IKT

Tre brede smil

Joachim Seehusen
11. apr. 2003 - 15:56

Mens både antall utstillere og besøkende gikk ned på årets CeBit i Hannover, tok Software data på seg rollen som kjerringa mot strømmen og stilte like godt ut i to forskjellige haller.

- Ja, i tillegg til en stand sammen med vår viktigste tyske forhandler, stiller vi sammen med konsernet Kyocera Mita. Vi har nylig tegnet en omfattende kontrakt med dem. De skal både selge og bruke vårt system Evatic, fortalte en strålende fornøyd supportkonsulent Janne Viddal.

Hovedproduktet Evatic service er et program som administrerer serviceoppdrag, kontrakter, teknikere, maskiner osv. - Besøket har vært bra, og vi har mye funksjonalitet som konkurrentene mangler. Vi er på CeBit først og fremst for å knytte kontakter og det har lyktes.

Forberedte besøkende

Lenger bort traff vi Jon Asakskogen fra Oslo-selskapet Zissor. De leverer egenutviklet programvare som konverterer arkivmateriale, mikrofilmer og annet til søkbar tekst. Et annet produkt er systemer for presseklipp, hovedsakelig til det amerikanske markedet.

Zissor ble stiftet for halvannet år siden og har vært i drift kun ett år. - Vi ble invitert til CeBit av en partner, alene ville vi ikke klart det. Vi har hatt mange og godt forberedte besøkende, de vet hva de vil ha, sa Asakskogen. Han har vondt for å se at det går så dårlig med IT-bransjen. - Jeg har besøkt CeBit så lenge messen har eksistert, det er mulig det er færre her nå, men det virker ikke slik på meg.

Mer enn tjent inn

Consistent Software leverer tilleggsapplikasjoner for autocad-produkter. Hovedproduktet konverterer tegninger fra raster til vektorbasert 2D og derfra videre til 3D.

- Hjemmemarkedet er for lite, vi har en eksportandel på 97 prosent, fortalte administrerende direktør Jan Erik Stoll. Selskapet, som ble stiftet i 2000, har kun fire ansatte i Norge og 27 i Moskva.

- All vår programvareutvikling skjer i Russland. De har høy kompetanse og lave lønninger. En dyktig programmerer koster ikke mer enn 1500 til 2000 dollar i måneden.

Hovedtyngden av de besøkende hos Stoll er på utkikk etter agenturer. - Vi har hatt mye besøk fra Midtøsten og Asia, lite fra europeiske land. Jeg er fornøyd, vi har mer enn tjent inn kostnadene ved å stille ut på egen stand.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.