NETTARKIV

Tre avgjørende uker for Aker/Kværner

I neste uke går det offisielle tilbudet fra Kværner til Aker Maritime aksjonærene ut. Da har de to uker på seg til å svare.

– Vi høyner ikke budet, men forventer at aksjonærene i ro og mak vurderer det tilbudet de har fått. Også Kjell Inge Røkke vil se nærmere på tilbudet. Det har han lovet meg, sier direktør for Kværner olje og gass, Jan T. Jørgensen.

Tilbudet fra Kværner innebærer at Aker Maritime aksjonærene får 38 prosent av aksjene i Kværner.

Jørgensen understreker at dette er det fjerde forsøket på å slå sammen de to leverandørgigantene i Norge. Målet er å få et konkurransedyktig selskap som kan gå gi en avkastning på fem prosent.

– Det er først og fremst internasjonalt at vi vil få en vekst. Spesielt vil Akers sterke posisjon i Houston bidra til at vi får et fotfeste i Mexicogolfen, understreker Jørgensen.

Det er påkrevet å få en avklaring snarest. Spesielt kundene krever dette med tanke på tildeling av fremtidige kontrakter.

– Det viktigste for oss er at vi selv får styre omstillingen i norsk verkstedindustri og ikke overlater det til utenforstående. Vi må selv finne frem til de beste løsningen for verftene våre, sier leder for Kværner olje og gass i Norge Otto Søberg. Han legger til at det er viktig at kapitalen forblir i selskapet slik at et sammenslått selskap får nok kapital til å videreutvikle seg og vokse videre.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.