IT

Tre av seks IT-konferanser avlyst

IKKE LIKE HAPPY: Daglig leder Tom-Ivar Bern i Technoport er irritert over avlysningene av de tre IT-konferansene. Han mener dette skader Technoport Festivalen.
IKKE LIKE HAPPY: Daglig leder Tom-Ivar Bern i Technoport er irritert over avlysningene av de tre IT-konferansene. Han mener dette skader Technoport Festivalen. Bilde: Technoport

Disse konferansene er avlyst i siste liten:

  • Trådløs framtid: Produksjon, transport og logistikk
  • Trådløs framtid: Trådløs by
  • E-samarbeid

På nettsidene til Technoports program står det kun at ”konferansen er dessverre avlyst”.

For dårlig program

Det gis ingen forklaring på HVORFOR de ikke blir arrangert som planlagt.

Etter det Teknisk Ukeblad erfarer er det en blanding av for dårlig konferanseprogram, ikke god nok markedsføring og en del konkurrerende teknologikonferanser i Trondheim som er årsaken til avlysningene.

Til tross for fiaskoen med de tre IT-konferansene så vil det under Technoport arrangeres ti andre forskjellige teknologikonferanser som pågår parallelt.

Irritert over avlysningene

Daglig leder Tom-Ivar Bern i Technoport er fortvilet og irritert over avlysningene av de tre IT-konferansene.

Avgjørelsen om den siste avlysningen fikk han for et par dager før Technoport åpner dørene. Det liker han svært dårlig.

– Dette er ikke bra for vårt omdømme i konferansemarkedet, men det ikke administrasjonen i Technoport som har gjort en for dårlig jobb i forbindelse med de tre avlyste IT-konferansene. Ansvaret ligger hos Næringsforeningen i Trondheim, Abelia og Telenor som står for det faglige programmet og administrasjonen av disse IT-konferansene, sier Bern.

Får ta oppvasken senere

Teknisk Ukeblad spør Technoport-sjefen om hva han tenkte da han fikk beskjed om avlysningene:

– Det egner seg ikke på trykk, for å si det slik, er svaret.

– Nå handler det om å lage en best mulig teknologifestival. Så får vi ta oppvasken etterpå om hva vi og de forskjellige arrangørene kan gjøre bedre neste gang. Jeg tror kanskje ansvaret neste gang i sin helhet må overlates til Technoport-administrasjonen som har erfaring og kanskje mer gjennomslagskraft i enkelte miljøer, sier en stresset Bern.

Teknisk Ukeblad har i forbindelse med denne saken forsøkt å få kommentarer fra de ansvarlige i Næringsforeningen i Trondheim, Abelia og Telenor – uten å lykkes.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.