BYGG

Trapper opp uanmeldte tilsyn

SAMMEN OM BYGGKONTROLL: Kontrollene i byggesaker skal nå økes, og langt flere av dem blir uanmeldte tilsyn, i kommunene Asker, Bærum, Hurum, Lier og Røyken.
SAMMEN OM BYGGKONTROLL: Kontrollene i byggesaker skal nå økes, og langt flere av dem blir uanmeldte tilsyn, i kommunene Asker, Bærum, Hurum, Lier og Røyken. Bilde: colourbox.com

De fem kommunene Asker, Bærum, Hurum, Lier og Røyken har gått sammen om et felles tilsyn for byggesaker, Vestfjorden byggtilsyn. Nå har selskapet økt bemanningen, samtidig har Asker kommune ansatt tre i et eget nyopprettet byggtilsyn.

Kontrollene skal nå økes og langt flere av dem blir uanmeldte tilsyn.

Fuktskader på topp

– Vi har alltid hatt anledning til å gjennomføre uanmeldte tilsyn, men det har til nå vært lite benyttet, sier Grete Underhaug i Vestfjorden byggtilsyn.

Øverst på listen står sikring mot fuktsader.

– Vi vil se på utførelse og være spesielt opptatt av steder der det er fare for fuktskader. Dårlig sikring mot vanninntrengning, overganger mellom bygningsdeler som tak/vegg og alt som kan føre til fuktskader, sier Underhaug.

Ukentlige kontroller

Hun regner med at i det neste halve året vil det kunne bli opp til ti kontroller hver uke. Bærum og Røyken har valgt å varsle dagen før, mens de øvrige kommunene lar kontrollene komme som en overraskelse på entreprenørene.

Det vil også gjennomføres uanmeldte tilsyn med arkitekter og konsulenter som er ansvarlig søker i byggesak. Det blir fokus på ansvarlig søkers ansvar, kontroll av prosjektering og avviksbehandling i byggeprosjekter.

Underhaug forteller at den økte kontrollvirksomheten er varslet gjennom bransjeforeningene, slik at ingen skal kunne hevde at det kom helt overraskende.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.