Transportkomiteen legger ut på Vestlandstur - turen går gjennom Sunnfjord, Nordfjord og Bergen

Stortingets transport- og kommunikasjonskomite besøker Vestland i neste uke  for å gjøre seg kjent med samferdselsplaner og -utfordringer i fylket.

Parti fra E39 Bjørset–Skei.
Parti fra E39 Bjørset–Skei. Foto: Ole-Kristian Årset, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. mars 2022 - 09:08

Turen går gjennom Sunnfjord, Nordfjord og Bergen, og langs ruta blir det flere møter som er åpne for både innbyggere og media. På grunn av et stramt møteprogram, er det bare medlemmer av komiteen som har mulighet til å stille spørsmål i møtene.

Komitéen kommer til Sandane lufthavn og starter rundreisen i Loen mandag 14. mars. Turen derfra går på riksvei 15/E39 om Nordfjordeid og videre til Sandane og Skei tirsdag 15. mars, før turen går videre til Flesland utenfor Bergen med heldagsmøte der.

I samarbeid med Statens vegvesen inviterer transport- og kommunikasjonskomitéen til åpne møter på Hotel Alexandra i Loen, Gloppen Hotell på Sandane, Skei hotell på Skei og Scandic Flesland Airport i Bergen.

På møtene vil representanter fra ulike samferdsels- og kommunikasjonsaktører – fly, båt, tog, bane og vei – presentere prosjekter og planer for å bedre framkommelighet og kommunikasjon i regionen.

Fylkeskommunen, flere regionråd og næringslivsaktører vil presentere sine planar og peke på transportutfordringer i Vestland.

Ukrainas ammunisjonslager er i ferd med å tømmes og landets styrker har fått ordre om kun å benytte 2000 artillerigranater i døgnet.
Les også

EU: Vil doble produksjonen av ammunisjon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.