BYGG

Transformatorstasjon får byggeskikkpris

STATENS BYGGESKIKKPRIS: ¿Juryen gratulerer byggherre, arkitekter og alle aktører som står bak dette prosjektet. Ved valg av innhold og en særpreget arkitektonisk gjennomføring av Hausmannsgate 16 er det skapt et sammensatt byprosjekt som gir positive ringvirkninger i et strøk som nettopp trengte det."
STATENS BYGGESKIKKPRIS: ¿Juryen gratulerer byggherre, arkitekter og alle aktører som står bak dette prosjektet. Ved valg av innhold og en særpreget arkitektonisk gjennomføring av Hausmannsgate 16 er det skapt et sammensatt byprosjekt som gir positive ringvirkninger i et strøk som nettopp trengte det."Bilde: STATENS BYGGESKIKKPRIS
Joachim Seehusen
11. okt. 2006 - 14:17

Prisen, som er på 300 000 kroner, ble delt ut av kommunalminister Åslauh Haga tirsdag denne uken.

Hausmannsgate 16 huset opprinnelig en transformatorstasjon. Etter forvandlingen inneholder den 1500 m 2 kontorplass og 43 leiligheter.

Prisen er delt ut til byggherren Aspelin Ramm, til arkitektene Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS og A38 Arkitekter AS, til landskapsarkitekt In'By og AF Ragnar Evensen AS som hadde hovedentreprisen.

75 kandidater

Hausmannsgate 16 kjempet seg frem til seieren i en kamp mellom 75 prosjekter, med mange fra feltet byfornying og byreformasjon. Juryen valgte derfor 10 slike prosjekter i Tromsø, Trondhiem og Oslo.

Juryen har lagt vekt på offentlige og private krafttak som viser vilje til endring med nye, funksjonelle og bymessige kvaliteter i samspill med historien, heter det i en pressemdeling fra Kommunal- og regionaldepratementet.

Uttalelsen:

Juryen uttaler blant annet at: – Ved valg av innhold og en særpreget arkitektonisk gjennomføring av Hausmannsgate 16 er det skapt et sammensatt byprosjekt som vil gi positive ringvirkninger i et strøk som trengte nettopp det. Prosjektet er forbilledlig fordi det tar utgangspunkt i muligheter og stedlige kvaliteter, de nye brukerne i utstillingsbygget har fått bidra til å skape innhold med særpreg – og prosjektet tar ansvar ut over seg selv og gir nye kvaliteter tilbake til omgivelsene.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.