BYGG

Transformatorstasjon får byggeskikkpris

Joachim Seehusen
11. okt. 2006 - 14:17

Prisen, som er på 300 000 kroner, ble delt ut av kommunalminister Åslauh Haga tirsdag denne uken.

Hausmannsgate 16 huset opprinnelig en transformatorstasjon. Etter forvandlingen inneholder den 1500 m 2 kontorplass og 43 leiligheter.

Prisen er delt ut til byggherren Aspelin Ramm, til arkitektene Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS og A38 Arkitekter AS, til landskapsarkitekt In'By og AF Ragnar Evensen AS som hadde hovedentreprisen.

75 kandidater

Hausmannsgate 16 kjempet seg frem til seieren i en kamp mellom 75 prosjekter, med mange fra feltet byfornying og byreformasjon. Juryen valgte derfor 10 slike prosjekter i Tromsø, Trondhiem og Oslo.

Juryen har lagt vekt på offentlige og private krafttak som viser vilje til endring med nye, funksjonelle og bymessige kvaliteter i samspill med historien, heter det i en pressemdeling fra Kommunal- og regionaldepratementet.

Uttalelsen:

Juryen uttaler blant annet at: – Ved valg av innhold og en særpreget arkitektonisk gjennomføring av Hausmannsgate 16 er det skapt et sammensatt byprosjekt som vil gi positive ringvirkninger i et strøk som trengte nettopp det. Prosjektet er forbilledlig fordi det tar utgangspunkt i muligheter og stedlige kvaliteter, de nye brukerne i utstillingsbygget har fått bidra til å skape innhold med særpreg – og prosjektet tar ansvar ut over seg selv og gir nye kvaliteter tilbake til omgivelsene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.