ARBEIDSLIV

Trangt i Hannover

31. jan. 2002 - 10:30

- Målet i år er 7200 utstillere i perioden 15.-20. april, sier prosjektleder Manfred Kutzinski.

Årets messe vil dekke 27 haller med til sammen 487.800 kvadratmeter, pluss 58.000 kvadratmeter uteareal. Hovedtemaet for årets utstilling er automatisering med 2100 utstillere. De øvrige temaene er materialhåndtering, mikroteknologi, overflatebehandling, underleveranser, energi og forskning og utvikling.

Kutzinski regner med at 40 prosent av utstillerne ikke er tyske selskaper. Av de rundt 260.000 besøkende venter han 30 prosent utlendinger og 70 prosent tyskere. Seks norske utstillere blir med i år.

Mens de fleste områdene vokser, har det vært stillstand i Hall 18, hvor forskningsinstituttene og universitetene stiller ut. Arrangørene stiller meget høye krav til dem som stiller ut FoU-hallen; det skal være forskning av høy vitenskapelig kvalitet.

- Vi velger bevisst å ha temaer i FoU-hallene som ennå ikke er modne for de andre hallene. Etter et par år dukker de samme institusjonene og produktene opp der, sier Kutzinski.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.