ARBEIDSLIV

Trainee-ordning i staten

Er du under 35 år og har minst fire års høyere utdanning? Da kan du fra høsten tevle om å bli trainee i staten. Høsten 2001 vil 18 trainee-er bli tatt opp på programmet – hvorav ti eksterne og åtte interne.

Trainee-perioden varer i 14 måneder. Hensikten med den nye ordningen er å rekruttere og beholde unge og dyktige medarbeidere til sentralforvaltningen, opplyser Arbeids- og administrasjonsdepartementet i en pressemelding.

– Vi må tenke nytt for å få de flinkeste medarbeidere til departementene, sier arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo.

Trainee-ene vil i løpet av læreperioden få erfaring fra tre departement, men ha base i ett. De skal delta i det daglige arbeidet på linje med de andre som jobber i departementene, med oppfølging av erfarne kolleger. På spesielle samlinger skal de få innblikk i forvaltnings- og statskunnskap, prosjektarbeid, fornyelse- og reformarbeid i internasjonalt perspektiv, personlig ferdighetstrening og nettverksbygging.

Departementene som er med i ordningen er Justis- og politidepartementet, Finansdepartementet, Miljøverndepartementet, Fiskeridepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Forsvarsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.