SAMFERDSEL

Trailerhenger veltet over personbil på bru

Bømlo kommune har iverksatt beredskapsplan etter at en trailer veltet på brua over til fastlandet fredag ettermiddag.

Lastebilføreren er uskadd, mens føreren av personbilen ikke har noen synlige skader, men smerter i brystet, opplyser politiet.
Lastebilføreren er uskadd, mens føreren av personbilen ikke har noen synlige skader, men smerter i brystet, opplyser politiet. Politiet
30. des. 2022 - 17:43

Skal folk fra Bømlo over til fastlandet, må de nå ta omveien via fergesambandet Langevåg–Buavåg, skriver Bergens Tidende.

Ordfører Sammy Olsen (Sp) sier til avisen at kommunen har iverksatt beredskapsplanen.

– Ambulansebilen vår var på Stord da uhellet skjedde, men der har vi funnet en løsning. Vi deler også legevakt med Stord, men nå er to fastleger på Bømlo beordret til å ha legevakt her, sier han til avisen.

Han sier også at helikopterberedskapen er god.

– Vi vet at vi er sårbare når slike ting skjer på brua, sier Olsen.

Vanskelig fjerning

Politiet fikk melding om ulykken klokka 15.06. En trailerhenger hadde veltet over en personbil, og hele brua ble sperret som følge av hendelsen.

Klokken 22.30 opplyste operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB at trekkvogna var fjernet, men at hengeren fortsatt var stroppet fast til brua. Kun nødetatene får lov til å passere stedet.

– Vi har entreprenører på stedet som står klare til å fjerne hengeren når det blir mulig. Vi håper at vinden vil løye nå utover natta, sier Strand til NTB. 

Væpnet politi utenfor Stortinget
Les også

Bombetrusler mot Stortinget – har kontroll på mistenkt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.