NYHETER_BYGG

Trafostasjon ble designsenter

Ragna Kronstad
30. mars 2005 - 11:11

–Senteret skal være en møteplass for alle med tilknytning til design- og arkitekturfaget, produktutvikling og innovasjon, sier Inga Berthelsen, daglig leder for senteret.

I tillegg til store fellesarealer som utstillingslokaler og kafé også huser senteret Norsk Form og Norsk Designråd. Visjonen er at det skal være åpnet for alle.

– Huset skal inspirere og sette i gang prosesser. Man kan leie lokalene for workshops, utstillinger, fagmøter osv. forklarer Berthelsen . Hun mener f. Eks, at senteret vil være en naturlig møteplass mellom designere og ingeniører.

En av de første foreningene som har leid seg inn er Betongelementforeningen som brukte senteret til en prisoverrekkelse. Det skal også bygges et designlaboratorium hvor ungdomsskoleelever vil få tilbud om å lære om design.

Senterlederen tror at beliggenheten nederst på Grünerløkka mot Akerselva er en stor fordel: – Området har lenge vært forsøplet, men nå er det en ny giv, og kommunen skal blant annet bruke 14 millioner på å oppgradere området. Dessuten er det et kreativt miljø med mange små gründerbedrifter og et godt kulturtilbud her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.