IKT

Trådløst og sikkert på Fornebu

Løsningen gir bedriftens ansatte, besøkende, kunder og partnere trådløs tilgang til Internett- og e-posttjenester gjennom en sikker, kryptert innlogging. Sikkerheten er forsterket ved at det trådløse nettverket er plassert fysisk atskilt fra bedriftens lokale nettverk (LAN).

Tjenesten er først og fremst rettet mot mellomstore og store bedrifter. Det antas at innen 2005 vil 90% av alle bærbare PC-er være utstyrt med mulighet for trådløs tilkobling (Gartner Group). Det nordiske markedet for bærbare PC-er er beregnet til i underkant av 1 million enheter i 2002 (IDC), om lag en femtedel av disse i Norge.

Accenture førstemann ut

- Trådløs Sone setter en ny standard innen trådløs sikkerhet og fleksibilitet. Basert på våre erfaringer fra utvikling og realisering av Europas største trådløse sone på Fornebu, har vi utviklet en referanseløsning for det nordiske bedriftsmarkedet, sier Anders Hauglie-Hanssen, divisjonsdirektør i Telenor Business Solutions.

Accenture er det første selskapet utenfor Telenor som tar i bruk løsningen.

- Vi har stor tro på at bedrifter vil se på trådløse nettverk som en naturlig og nødvendig del av det å drive en virksomhet. Telenors nye, innovative WLAN-løsning gir bedrifter et sikkert, trådløst nett. Dette sikrer ansatte, samarbeidspartnere og kunder lettere utveksling av informasjon, uavhengig av tid og sted. Dette vil øke samarbeid og fleksibilitet bedrifter i mellom, sier Sam Juul i Accenture i Norge.

Løsningen er også forberedt for sømløs mobilitet slik at kunden kan nå sitt intranett via mobiltelefonen. Dette vil bli tilgjengelig senere, antagelig mot slutten av året. Telenor vil også komme med tilbud om trådløs sone for hjemmebruk.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.