IKT

Trådløse inkubatorer

Har du en god idé hvor trådløs kommunikasjon inngår som et element, kan du kostnadsfritt få hjelp hos StartWireless. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom fem norske tekniske aktører på området, som skal hjelpe gründere gjennom hele prosessen fra idé til ferdig salgbart produkt.

Atle Røv, daglig leder i Eurodis Electronics, markedsfører blant annet Ericssons Bluetooth-moduler i Norge. – Når vi er på kundebesøk hos småbedrifter eller deltar på utstillinger, kommer vi over mange gode idéer som fortjener å følges opp. Men som distributør besitter vi ikke alene alle de ressursene som våre kunder kan ha behov for. Gjennom et samarbeid som StartWireless blir vi en mer attraktiv samarbeidspartner for våre kunder, sier Røv.

Teknologisk fokus

Samarbeidspartnerne har tyngden av sin kompetanse innen teknisk systemutvikling og prosjektgjennomføring. Via et stort kontaktnett innen trådløs kommunikasjon har StartWireless tilgang til utfyllende kompetanse innen forretningsutvikling, markedsutvikling, patentering, produksjon og industrialisering.

StartWireless har også nær kontakt med finansieringsinstitusjoner, men har valgt å ikke ha disse med som direkte medlemmer. – Vi ønsker å beholde vårt teknologiske fokus. StartWireless er ikke et venture- eller inkubatorselskap, men et samarbeid mellom fremstående tekniske aktører som ønsker å forkorte tiden fra idefase til ferdig produkt på markedet, sier Bjørn Meek, daglig leder i Sigma ProVentus.

Norge på lufta!

Erik Lothe, daglig leder i Systek AS, mener at både enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter innen elektronikk, informasjonsteknologi og telekommunikasjoner kan ha nytte av tilbudet fra StartWireless. – Vi har lansert slagordet: Få Norge på lufta!

Martin Korsrud, daglig leder i Kitron Development, sier at partenes interesse i samarbeidprosjektet er å få et volum innen trådløs kommunikasjon, øke egen markedskompetanse og selv profilere seg som innovative aktører innen dette markedet. – Selvfølgelig ønsker vi at vi kan tjene noe på kompetansen som blir tilført ideene som bringes videre, sier han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.