DATATELE

Trådløs USB klar for butikkhyllene

Dells Inspiron 1720 er blant de første enhetene som får støtte for trådløs USB.
Dells Inspiron 1720 er blant de første enhetene som får støtte for trådløs USB.

The USB Implementers Forum (USB-IF), den internasjonale USB-standard-organisasjonen har nå annonsert at de seks første produktene som har passert sertifisering for trådløs USB er klare for markedet.

Første laptop

Produktene det dreier seg om, er Dells Inspiron 1720-laptop, en trådløs USB-adapter og en USB-hub fra D-Link, en trådløs USB-hub fra IOGEAR og Lenovos Thinkpad T61\T61p-laptoper.

– Dette er begynnelsen på en veldig spennende tid for Certified Wireless USB, ettersom visjonen om en verden uten kabler blir realisert, sier president for USB-IF, Jeff Ravencraft i en pressemelding.

Kvalitetslogo

På samme måte som med logoen for Hi-Speed USB kan forbrukere nå se etter logoen for Certified Wireless USB på produkter som har passert kvalitetskontroll.

– Med en rekke Certified Wireless USB-produkter tilgjengelige, forventer vi å se andre merker som følger etter i de kommende månedene, hvor trådløs USB fortsetter mot stor utbredelse, sier Ravencraft.

Fornøyd hos Dell

Organisasjonen forventer at de nevnte produktene med støtte for trådløs USB vil komme til butikkene utover høsten. Hos Dell er man fornøyde med den nye teknologien.

– Forbrukere har lenge verdsatt muligheten til å overføre personlige data via USB. Det å være en av de første som når trådløs USB-støtte på en bærbar datamaskin er bare en av de første stegene mot å spre denne teknologien over hele vår laptop-portefølje, sier direktør Liam Quinn for kommunikasjonsteknologi hos Dell.

480 Mbps

USB-IF har som mål at trådløs USB skal oppnå en overføringshastighet på 480 Mbps på 3 meters avstand, og 110 Mbps på inntil 10 meter.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.