Trådløs mobilitet

Ineos Norge har tatt i bruk trådløs nivåmåling for å hindre overfylling av en tankvogn.

Trådløs mobilitet
Trådløse adaptere, eller tomler, sender målesignaler i et maskenettverk.

Tankvognen blir brukt over hele det store anleggsområdet på klor- og VCM-fabrikkene på Rafnes. Stian Gusfre forteller at de valgte å teste løsningen før de tok den i bruk.

Lånt utstyr

Emerson Process Management lånte bort et demonstrasjonssystem for WirelessHart.

En lærling hos Ineos fikk oppdraget med å kartlegge dekningen på anlegget. Han pakket en trådløs transmitter i ryggsekken og vandret rundt i kriker og kroker på anlegget. Det strekker seg 700 m i lengden, og har flust med prosessutstyr. Gode resultater førte til at selskapet investerte i to trådløse transmittere, inklusiv en nivåmåler for tankvognen.

Les om: Skal sikre vannforsyningen i hovedstaden

Trådløse adaptere

Ineos har i tillegg installert syv trådløse adaptere, eller THUM (Transmitter Hart Upgrade Module) som Emerson kaller det. Vedlikeholdssjef for Elektro og Instrumentering ved klorin- og VCM-fabrikkene, Stian Gusfre, forteller at de plasserte de trådløse adapterne i utkanten av prosessutstyret. Han legger til at det gir god dekning for tankvognen på alle steder den brukes, og at det er aktuelt med flere trådløse instrumenter, nå som basisinfrastrukturen er på plass.

Ineos har i tillegg installert syv trådløse adaptere, eller THUM (Transmitter Hart Upgrade Module) som Emerson kaller det. Vedlikeholdssjef for Elektro og Instrumentering ved klorin- og VCM-fabrikkene, Stian Gusfre, forteller at de plasserte de trådløse adapterne i utkanten av prosessutstyret. Han legger til at det gir god dekning for tankvognen på alle steder den brukes, og at det er aktuelt med flere trådløse instrumenter, nå som basisinfrastrukturen er på plass.Trådløse adaptere, eller tomler, sender målesignaler i et maskenettverk.