IT

Trådløs fiasko for Technoport

IKKE HELT PÅ NETT: Skal vi se...her har vi det snart...men det er jo ikke nettdekning. Dekanus Arne Sølvberg ved NTNU hadde heller ikke kontakt med Trådløse Trondheim under sitt åpningsforedrag under NOKIOS-konferansen i dag.
IKKE HELT PÅ NETT: Skal vi se...her har vi det snart...men det er jo ikke nettdekning. Dekanus Arne Sølvberg ved NTNU hadde heller ikke kontakt med Trådløse Trondheim under sitt åpningsforedrag under NOKIOS-konferansen i dag. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
17. okt. 2007 - 14:58
Vis mer

Under åpningen av fagkonferansene Wireless Communication System og NOKIOS (Norsk Konfranse for IKT i Offentlig Sektor) under Techport Festivalen, skrøt dekanus Arne Sølvberg ved NTNU uhemmet av Trådløse Trondheim som gir billig trådløs dekning i Trondheim og på studiestedene.

Vi testet nettet

Teknisk Ukeblads to journalister som dekker Technoport Festivalen og de mange fagkonferansene, testet derfor i morges tilgjengeligheten på nettet til Trådløse Trondheim.

Vi fikk ikke kontakt med det spesielle trådløsnettet på Britannia hotell der konferansen Telecom Management (!) arrangeres.

Ikke noe for offentlig IT-bruk...

Det var også umulig å få kontakt med Trådløse Trondheim på Nova-senteret der den offentlige IT-konferansen (NOKIOS) nå pågår.

Vi hadde dessutenm store problemer med å få aksess på de andre trådløsnettene som NOKIOS-konferansen selv var ansvarlig for.

Ikke dekning på Technoport-utstillingen

Men mest påtagelig er det at i Trondheim Spektrum, der selve hovedarrangementet og utstillingen til Technoport er, så er det overhodet ikke mulig å få kontakt med nettet til Trådløse Trondheim.

I en epost til Teknisk Ukeblad skriver sjefen for Trådløse Trondheim, Thomas Jeller:

Dekningskart og informasjon om våre tjenester finner du på våre nettsider. Vi dekker dessverre ikke messeområdet i Nidarøhallen. Håper dere finner mye spennende på Technport!”

Svært dårlig for innendørsbruk

Vår lille dekningstest I Trondheim viser at på mange av de stedene som Trådløse Trondheim mener de har dekning, spesielt i bykjernen, så er det faktisk umulig å få kontakt med nettet mens man er innendørs.

Teknisk Ukeblad testet dessverre ikke utendørsdekningen da det plaskregnet i Trondheim i dag.

Dessuten tåler ikke våre datamaskiner vann...

Tilsvar

Les kommentaren fra Trådløse Trondheim her.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.