ARBEIDSLIV

Toten i teten

13. mars 2001 - 07:15

Studentene ved Høgskolen i Gjøvik (HiG) har tatt i bruk et nytt fargelaboratorium, som er i særklasse i Norden. Fargelabben er et kjærkomment supplement til eksisterende medielaboratorier for digital lyd- og bilderedigering, fjernundervisning, nettverksbasert multimedieteknikk og datateknikk. Her boltrer de vordende grafiske produksjonslederne seg med prosjektoppgaver og eksperimenter til alle døgnets tider.

– Utstyret på den nye fargelabben åpner for bildemanipulasjon i det virtuelle rom og tettere prosjektsamarbeid med bransjen, sier andreklassingen Roy Stenersen på grafisk linje.

Mellom teknikk og humaniora

Dagens medietekniske utdanning på Toten dreier seg like mye om elektronisk publisering, e-handelsløsninger, multimedier og interaktive læringsmiljøer, som produksjon for de tradisjonelle, papirbaserte mediene. Studiet opererer i skjæringspunktet mellom teknikk og humaniora.

Førsteamanuensis Ole Lund ved Seksjon for datateknikk og grafiske fag er overbevist om at det nye studiet som kommer til høsten, vil dekke et behov:

– Bransjen etterlyser arbeidskraft på sivilingeniørnivå innen databasepublisering og parallellpublisering mot flere medier. Det er skjedd en eksplosjon i mediebransjen. Eksempelvis er gjengivelse av farger i dag kritisk og inadekvat. Mediehus må årlig ut med store summer til annonsører fordi gjengivelse av farger ikke holder mål, fremholder han.

Rektor Jørn Wroldsen kaller det nye tilbudet et fyrtårn for Høgskolen i Gjøvik.

– Dette er første gang vi tilbyr et høyere grads studium i tillegg til de etablerte to- og treårige tekniske utdanningene, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.