NETTARKIV

Total sikkerhet er umulig

Alle selskaper trenger backup. Informasjon er ofte en bedrifts viktigste eiendel og den må sikres. Helst skal det aldri bli bruk for sikkerhetslageret, men slik går det ikke alltid. Noen ganger er man nødt til å gjenskape informasjonen som har gått tapt på en eller annen måte.Må akseptere tap

Ideelt skal hele sikkerhetskopien være tilgjengelig øyeblikkelig, men i praksis kan det være umulig.

— Vi opererer med to begreper her, RRO og RTO. Det første beskriver hvor mye av informasjonen som går tapt som kan gjenskapes. Det andre begrepet beskriver hvor fort det skal gå å gjenskape informasjonen. Det at all informasjon skal gjenskapes øyeblikkelig er i praksis en umulig situasjon, og bare å komme i nærheten er veldig kostbart. I praksis må man akseptere både tap av data og at det vil ta litt til å være tilbake i full drift, sier teknologisjef Ken Steinhardt i EMC.

Steinhardt bruker en situasjon hvor en bedrift med store krav til datasikkerhet og oppetid som eksempel. Typiske vil bedriften har en speilet versjon av datalageret gående parallelt et sted enn hovedlageret. En slik situasjon er ideell for å komme veldig raskt i gang etter en feil. Men hvis feilen skyldes at en hacker har plantet ondsinnet kode i systemet og forårsaket datatap vil det også slå ut i den speilede versjonen også. I et slikt tilfelle må man akseptere datatap.Kan gjenskapes

Likevel er det håp om at skadene ved slike situasjoner kan minimeres mener Steinhardt. I tillegg til vanlige strategier slik som backup og speilede versjoner av datalageret både lokalt og langt unna kommer nå det som heter CDP - Continuous Data Protection eller kontinuerlig databeskyttelse. Dette er en logg over alle endinger i datalageret i løpet av en tidsperiode. Denne teknologien vil gjøre det mye enklere å bygge opp et datalager raskt hvis noe skulle skje, slik som et hackerangrep.

—Når man bruker CDP-teknologi er det mulig å gjenskape tilstanden til et datalager veldig raskt slik var rundt et sekund før et hackerangrepet, sier Steinhardt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.