T2

Toshiba tar av brillene

Toshibas nye Quad Full HD-TV har drøssevis med piksler å by på, men fordeler dem utover ni ulike hodeposisjoner.
Toshibas nye Quad Full HD-TV har drøssevis med piksler å by på, men fordeler dem utover ni ulike hodeposisjoner. Bilde: Toshiba
1. sep. 2011 - 19:01

BERLIN: Det er ikke første gang vi hører dette løftet, men Toshiba benytter IFA til å slå et slag for brilleløs 3D-TV.

De delte ut briller til journalistene med "Bye-Bye" skrevet på glassene.

Quad

Det er ingen tvil om at Toshiba er seriøse. Demonstrasjonene har til nå vært basert på Full HD-skjermer, men til den nye 55 tommeren har de utviklet en Quad Full HD skjerm. det betyr hele 3,840 x 2,160 punkter.

Det er den gamle teknologien med linser over pikslene som gjør at hvert øye ser hvert sitt bilde. Det fungerer bra hvis bare en ser på skjermen, slik som på de nye mobilene.

Når flere skal se på må linsene utformes slik at de gir flere av det som kalles hodeposisjoner. Hele ni hodeposisjoner har den nye TV-en.

Og virker det?

Ja da. Vi fikk se TV-en i et mørkt som med 3D innhold og man ser 3D. Ingen tvil om det.

Men selv firedoblingen av oppløsningen kan ikke skjule at svært mye av den går tapt for at man skal ha mange hodeposisjoner.

De som har sett slike demonstrasjoner før vil kjenne seg igjen. Bare med litt bedre oppløsning. Vi beholder brille-TV-en så lenge.

Superoppløsning i 2D

Den enorme oppløsningen kan også utnyttes i 2D, ved at man kan oppskalere Full HD til Quad Full HD. En rask titt på demo-TV-en gjør en nesten målløs.

Men spørsmålet gjenstår hvor mye bedre vanlige TV-programmer blir når de er oppskalert. De holder jo vanligvis ikke Blu-ray-kvalitet.

Ekstremoppløst

Når man viser stillbilder på får man en oppløsning som er helt utrolig og som kan granskes på centimeterhold. Forutsatt at bilden har en oppløsning på 8 MP eller mer selvfølgelig.

Den er også slank og har en syltynn ramme som likner på Samsungs nye 8000-serie. Den gode nyheten er at den kommer på markedet i desember.

Selskapet lanserer også en PC med brilleløs 3D-skjerm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.