T2

Toshiba overrasker

CELL-TV: Toshiba overrasker med rene superdatamaskinen av en TV.
CELL-TV: Toshiba overrasker med rene superdatamaskinen av en TV. Bilde: Odd Richard Valmot
7. jan. 2010 - 07:16

Las Vegas: Toshiba er ingen stor spiller på den norske TV-markedet, men det kan endre seg med selskapets nye toppmodeller.

150 ganger bedre

I motsetning til de andre konkurrentene er Toshiba en stor halvlederprodusent som lager Cell-prosessoren. Den brukes bl. a. i PlayStation 3. Nå dytter de denne inn i noen TV-modeller og gir dem en datakraft helt utenom det vanlige.

Cell inneholder 8 prosessorkjerner og har en klokkefrekvens på 3,2 GHz. Det gir en flyttallsytelse på utrolige 200 Gflops og det skal brukes til å gi TV-ene uovertruffen ytelse og nye muligheter.

Disse får ti ganger så mye flyttallskraft som i vanlige PC-er og nesten 150 ganger mer enn i en vanlig TV. Det høres lovende ut.

3D med bonus

De nye toppmodellene vil selvfølgelig få 3D som alle de andre, men Toshiba går litt lenger.

De vil bruke regnekraften til bildeprosessering og til å bygge kunstig 3D fra vanlige TV-sendinger. Dagsrevyen i 3D, altså. Men det er ikke alt.

Dårlige TV-sendinger, slik som de som kommer fra YouTube vil også få glede av datakraften som vil bli brukt til å fjerne kompresjonsdefekter og skalere dem opp til HD-kvalitet. Så får vi se hvor gode disse algoritmene er da. Det er grenser for hvor mye vin det er mulig å få ut av vann med ren prosessorkraft og smart programvare.

Mange bilder

480 ser ut til å være årets tall på CES, og alle lanserer toppmodeller som kan interpolere opp til 480 bilder i sekundet (400 i Europa). Det er nok først og fremst for at folk skal få den samme opplevelsen på hvert øye i 3D som man før fikk med begge øynene når TV-ene klarte 240 Hz.

Toshiba vil også bruke TV-ene som videotelefoner og når skjermene blir opptil 66 tommer vil de bruke datakraften til å gjøre ansiktene til folk akseptable selv om nettforbindelsen til samtalepartnerne ikke alltid er den beste.

Alt automatisk

De nye TV-ene vil få en oppsettautomatikk som tar over hodepinen folk har med å stille dem inn korrekt. Toppmodellene får til og med en fargesensor som ser på fargene og lyset i rommet og stiller inn TV-en etter det.

Toppmodellene vil også utstyres med en en TB harddisk som kan brukes til å lagre innhold og streame det til andre enheter rundt omkring i huset.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.