ARBEIDSLIV

Tørrprat ikke bare sludder

Arbeidslivet består ikke bare av fag - man må også kunne snakke om andre ting. Det kan man lære på kurs - i Danmark.
Arbeidslivet består ikke bare av fag - man må også kunne snakke om andre ting. Det kan man lære på kurs - i Danmark. Bilde: NTNU-Info
Espen Leirset
13. sep. 2005 - 08:00

Ikke det at ingeniører har så mye mer behov enn andre, men mange har innsett at det kan være lurt å løsrive seg fra fagprat.

Birgitte Sally underviser i tørrprat ved Dansk Magisterforenings Efteruddanelser, hvor en stor del av kursdeltagerne er ingeniører, ifølge danske Ingeniøren . Hun forklarer kursenes popularitet slik:

Makt og nettverk

- Det henger sammen med at de kan se at veien til makt blant annet handler om å kunne prate ubesværet med folk. Ikke minst i en tid hvor man må bruke sitt eget nettverk, og hvor man som prosjektleder må kunne få tak i de riktige personene til prosjektet, forklarer hun.

Vær utadvendt

- Hvis man har et ledig øyeblikk skal man kunne snakke om vær og vind, og den faglig orienterte akademiker kan generelt ha behov for å lære å bruke den utadvendte delen av seg selv, sier leder Bo Stokholm i den danske Ingeniørernes A-kasse til Ingeniøren.

Han kjenner mange ingeniører som har blitt stående uten jobb, og plutselig er nødt til å forholde seg til andre personer. Det kan bli vanskelig.

Les mer om: