OLJE OG GASS

Tørre letebrønner ble dyrt for Det norske

TØRT FOR HAUGANE: Det norskes underskudd skyldes i hovedsak utforskningskostnader på 367,2 millioner kroner. De tørre brønnene sto for 303,4 millioner kroner av denne summen.
TØRT FOR HAUGANE: Det norskes underskudd skyldes i hovedsak utforskningskostnader på 367,2 millioner kroner. De tørre brønnene sto for 303,4 millioner kroner av denne summen. Bilde: Anders J. Steensen
18. aug. 2010 - 09:51
Vis mer

Det er samme nivå som underskuddet i samme periode i fjor.

Selskapet selv melder om et aktivt kvartal.

Høye utforskningskostnader

Produksjonen var på 187.377 fat oljeekvivalenter, opp fra 162.576 i samme periode i fjor. Tre letebrønner var tørre, mens det ble påvist mer olje i brønner på Draupne og Storlakken. Dessuten har avgrensningsboring på Grevling vist mulige kommersielle ressurser.

Selskapets driftsresultat endte på minus 409 millioner kroner, mot et underskudd på 410 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Driftsinntektene kom på 88 millioner, opp fra 67 millioner.

Underskuddet skyldes i hovedsak utforskningskostnader på 367,2 millioner kroner. De tørre brønnene sto for 303,4 millioner kroner av denne summen.

Organisatoriske endringer

– Leteresultatene for Det norske har ikke svart til selskapets forventninger. Noen organisatoriske endringer er gjennomført, samtidig som den tosidige letestrategien er ytterligere konkretisert, heter det i kvartalsrapporten.

I andre halvår i år vil Det norske delta i to letebrønner på Stirby, hvor selskapet eier 30 prosent, og Dalsnuten, hvor det eier 10 prosent.

Det norske er nest størst på norsk sokkel i antall operatørskap og letevirksomhet. I 2009 var selskapet operatør for ni boreoperasjoner. Aktiviteten vil fortsette i 2010, opplyser selskapet i kvartalsrapporten. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.