ARBEIDSLIV

Tørk uten bakterier

Kraftig forbedret hygiene og lavere driftkostnader får ifølge en pressemelding alle som velger å installe enmotion - en nyutviklet papirholder til håndtørking.

På toaletter som daglig besøkes av mange mennesker er bakterier et problem.

En av de alvorligste bakteriekildene er foreldede dispensere som ruller ut tørkepapir eller duk, en teknikk som kan føre til at det overføres bakterier fra tidligere brukere.

For å løse dette alvorlige problem har mykpapirprodusenten Georgia-Pacific utviklet en helt ny type papirdispenser, kalt enmotion.

Dispenserens papir er her beskyttet inntil apparatet aktiveres. Det skulle betyr at bakterier fra luft og brukere ikke kan overføres til papiret. Siden innretningen aktiveres ved en håndbevegelse og derfor helt uten fysisk berøring, reduseres ytterligere risikoen for bakterieoverføring.

Eieren av enmotion kan selv innstille lengden på de arkene dispenseren avgir, og intervallet mellom arkene. Til og med avstanden mellom enmotions sensor og bruker kan innstilles av eieren.

Maskinen avgir nytt ark bare om det tidligere arket er fjernet, en forsikring mot ubegrenset uttak av papir. Dessuten rommer innretningen hele to papirruller og bytter automatisk til ny rull. Dette sparer verdifull tid for medarbeiderne som holder toalettene under oppsyn. Med så mange egenskaper inne i ett og samme apparat må da lykken være nær?

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.