ARBEIDSLIV

Tor Valeur til minne

Tor Valeur har gjennom mer enn 40 år nedlagt en stor innsats i NIF.

I 1980 ble han valgt inn i NIFs hovedstyre, og i perioden 1983 til 1986 var han foreningens president.

Fra 1997 frem til foreningens representantskapsmøte i juni 2003 var han foreningens desisor, med ansvar for å se til at virksomheten ble drevet i tråd med de vedtatte mål.

Tor Valeur har vært medlem av representantskapets valgkomite 1976-78 og 1987-89. I tillegg har han hatt en rekke verv i NIF Bergen avdeling, deriblant som styremedlem, nestleder og styreleder. Han deltok så sent som i juni 2003 på NIFs representantskapsmøte, der han som vanlig var en konstruktiv og aktiv deltaker.

Tor Valeur har ytt en svært verdifull innsats for foreningen, og han har lagt ned et betydelig arbeid og engasjement. Hans arbeid var alltid preget av grundighet og ryddighet. Valeur har vært særlig opptatt av at NIF skal være en sterk organisasjon som er drevet på medlemmenes premisser, og i den senere tid var han initiativtaker til en ny og mer omfattende opplæring av nye lokale tillitsvalgte.

Som takk for sin innsats for NIF ble Tor Valeur i 1987 tildelt NIFs hederstegn, og i 2001 ble han utnevnt til æresmedlem av foreningen.

Valeur ble uteksaminert ved University of Glasgow i 1954 på elektrolinjen, og tok videreutdanning i administrasjon ved Royal College of Science and Technology i Glasgow i 1956 til 1957. Han arbeidet i en årrekke som sjefsingeniør ved Bergen Energi (tidligere Bergen Lysverker). Han har også vært timelærer og sensor ved Bergen Ingeniørhøgskole og ved NKI-skolen. Han har vært leder av Installatørprøvenemnda Region Vest-Norge. Tor var også medlem av flere faglige komiteer og utvalg, han var en skattet foredragsholder og skrev en rekke tidsskriftartikler.

I NIF har vi nå mistet en god venn og kollega. Våre tanker går til Tor Valeurs kone Frances, og hans øvrige etterlatte.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.