NYHETER

Toppsamling

Honeywells ferske samhandlingsløsning, Intuition Executive, samler både informasjon og ekspertisen.

Samhandlingsløsningen henter relevant informasjon fra flere kilder og lar brukerne betjene den med multitouch, som vi kjenner fra smarttelefoner og nettbrett.
Samhandlingsløsningen henter relevant informasjon fra flere kilder og lar brukerne betjene den med multitouch, som vi kjenner fra smarttelefoner og nettbrett.
8. apr. 2013 - 20:45
Vis mer

Den byr på blant annet på sømløs integrasjon mellom kontroll- og sikkerhetssystemer, forretningssystemer og vedlikeholdssystemer. Systemet skal by på grensesnitt mot majoriteten av kontrollsystemer.

 

Det er altså ikke en proprietær løsning for Honeywells undersystemer. Her er det fritt fram når det gjelder å kople seg på.

 

Litt norsk…

 

Selskapets slagord for løsningen, forvente, samhandle og aksjonere, høres kanskje ikke revolusjonerende ut. Men Jean-Marie Alliet, ansvarlig for prosessløsninger hos Honeywell, hevder allikevel at Intiution Executive er unik.

 

Han forklarer at systemet er basert på Microsofts Sharepoint-portal, som deretter er krydret med software fra Honeywell, samt industrikunnskap. I denne omgang står bransjeløsninger for olje og gass, raffinerier, og gruvedrift på menyen. Et av selskapets globale ekspertisesenter for olje og gass befinner seg i Asker. Det er derfor ispedd mye norskutviklet informasjonsteknologi i samhandlingsløsningen.

 

Touch and go

 

Systemet kjøres gjerne på storskjermer eller paneler. Multitouch, med zooming og panorering, er også en viktig del av brukergrensesnittet. Intuition Executive henter data fra alle relevante systemer, også fra tale og video.

 

For Alliet handler det om å få eksperter online, uansett hvor anlegget, data eller disse personene befinner seg. Samhandlingskonseptet er selvfølgelig det samme som det olje- og gassbransjen her på berget kaller integrerte operasjoner (IO). Derfor blir neppe noen overrasket når vi får vite at Statoil er et av de første selskapene som tar i bruk Intuition Executive.

 

Fersk info

 

Honeywells løsning benytter semantiske data for å abonnere på informasjon  i de ulike kildene. Det er altså ikke snakk om datavarehus eller kopiering av data.

- Systemet henter tilnærmet sanntidsdata fra kildene, på samme måte som aksjemeglere er koplet til børsen, forklarer Alliet.

 

Foruten presentasjon av sammensatte data for visualisering og rapportering, kjøres informasjonen mot datamodeller av prosessen. Ideen er å avdekke forskjeller mellom forventet oppførsel og virkeligheten.

 

Kan forandre hele driften

 

Alliet er ikke snauere enn at han mener Intuition Executive for eksempel kan oppdage en transmitter som drifter mer enn spesifikasjonene lover. Holder løsningen  hva den lover, kan det kanskje være noe i påstanden om at den vil forandre måten store produksjonsbedrifter opererer på, på samme måte som de omfattende forretningssystemene til en stor grad gjør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.