KRAFT

Topplederjakt i Energi Norge:
– Jeg er ikke aktuell

- FOR GAMMEL: Hans Erik Horn er midlertidig administrerende direktør i Norge, men er ikke aktuell som permanent arvtager etter Steinar Bysveen.
- FOR GAMMEL: Hans Erik Horn er midlertidig administrerende direktør i Norge, men er ikke aktuell som permanent arvtager etter Steinar Bysveen. Bilde: Jannicke Nilsen

Prosessen med å finne en ny toppsjef til Energi Norge, er i full gang. 31. august gikk søkerfristen ut, og nå er det klart at rundt 25 personer har søkt på og meldt sin interesse for stillingen som ny administrerende direktør i energibransjens interesseselskap, Energi Norge.

Går det som styreleder Sverre Devold vil, er den nye administrerende direktøren ansatt før oktober.

– Vi vet ikke om vi klarer det, men vi har ambisjoner om å få en ny leder på plass innen september er omme, sier Devold.Lang fartstid

Arvtageren etter den profilerte og medievante Steinar Bysveen, skal blant annet ha politisk innsikt, forståelse for offentlige prosesser, erfaring fra energisektoren og fra mediehåndtering.

Den tidligere E-CO-toppen Hans Erik Horn fungerer for tiden som administrerende direktør i Energi Norge, og fyller kravene.

Horn har lang og bred erfaring fra E-CO, Norges nest største vannkraftprodusent. De siste 8 av totalt 15 år i selskapet var han administrerende direktør.

Nå avkrefter Horn at han er aktuell som permanent toppleder for Energi Norge.Blir for gammel

– Nei, jeg er ikke aktuell. Energi Norge trenger en leder som kan dra dette lenger enn hva jeg kan.

- FOR GAMMEL: Hans Erik Horn er midlertidig administrerende direktør i Norge, men ikke aktuell som permanent arvtager etter Steinar Bysveen.
– Nei, jeg er ikke aktuell. Energi Norge trenger en leder som kan dra dette lenger enn hva jeg kan. Hans Erik Horn. FOTO: Jannicke Nilsen Jannicke Nilsen

Det må du utdype.

– Jeg har holdt på en stund og representerer mye av det gamle. Det vil være mer riktig overfor medlemmene og bransjen å finne en som kan sette dette med industri, miljø og klima i en ny sammenheng.

Mener du at du er for gammel til å lede Energi Norge?

– Ikke i dag. Men om 3-4 år er jeg det, konstaterer 61-åringen.Få aktuelle

I disse dager jobber styret i Energi Norge med å finlese alle søknadene som har kommet inn på stillingen som administrerende direktør.

Over helgen vil styret ha klart for seg hvilke personer de skal konsentrere seg om.

– Vi har en kandidatprofil, og det er ikke så mange som tilfredstiller kravene. Men det hadde vi heller ikke ventet. Det er likevel noen som passer bedre enn andre, og det er de vi vil konsentrere oss om, sier rådgiver Thorvald Reinertsen i Reinerstsen Consulting, som bistår i prosessen.

I tillegg til søkerne har Reinertsen kontaktet en del andre aktuelle personer.Næringspolitisk direktør

Horn ble tilsatt som ny næringspolitisk direktør for produksjon og miljø, etter at Einar Skjelbred meldte overgang til Statnett på forsommeren.

Når ny administrerende direktør er på plass, fortsetter Horn med disse oppgavene.

– Er du blitt spurt om å overta sjefsstolen permanent?

– Jeg har gjentatte ganger sagt at jeg ikke er en kandidat, så de har ikke behøvd å spørre.Langt tidsperspektiv

Bysveen satt åtte år i sjefsstolen. Det synes Horn er et fornuftig tidsperspektiv.

– Hvis man virkelig skal kunne påvirke og bidra til å gjøre de endringene som blir nødvendige i energinæringen de neste 10 årene, er man nødt til å sitte en viss tid. Derfor har jeg kommet fram til at dette er den rette beslutningen, sier Horn.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.