NYHETER

Topp med asfalt på Barnas Byggeskole

Nærmere 50 barn deltok på asfaltdag da Barnas Byggeskole i dag tok turen til NCC Roads i Lier rett utenfor Drammen.

11. aug. 2015 - 19:28

På timeplanen sto kjøring av asfaltutlegger og asfaltvals. Håndlegging av asfalt og en tur med hoppetussa ble også testet ut.Det er ikke hver dag to store asfaltvalser og asfaltutlegger står klar for prøvekjøring, men barna tok utfordringen på strak arm. Av sikkerhetsmessige årsaker ble det brukt grus i asfaltutleggeren. Men alle fikk prøve seg på håndlegging av varm asfalt.

Det ble også tid til en spennende tur innom NCC Roads sentrallaboratorium, hvor Barnas byggeskole fikk se at asfalt ikke bare er asfalt.

For mange av barna var dette det første nære møtet med asfalt og store og tunge anleggsmaskiner. Spenningen var derfor på topp og mange har sikker mye å fortelle når de kommer hjem.

Gjennom Barnas Byggeskole har NCC «utdannet» over 1000 barn de siste 10 årene. I løpet av byggeskolen får barna, som er fra 8 til 12 år, kjennskap til bygg- og anleggsfag, realfag, bærekraft og helse, miljø og sikkerhet. NCCs miljøprofil gjenspeiles i valg av materialer og håndtering av avfall og er integrert i "undervisningen", som en naturlig del av byggefaget.

- Vi er opptatt av å utfordre barna som deltar, og de må derfor planlegge byggeprosjektet før de kan sette i gang. På denne måten ser barna at matematikk og andre skolefag blir praktisk anvendbart når de skal løse praktiske oppgaver. Denne kombinasjonen av teori og praksis setter barna stor pris på, sier prosjektleder for Barnas Byggeskole, Sissel Bringsvor.

Totalt arrangeres Barnas Byggeskole i Norge i år for ca. 70 barn i alderen 8-12 år. Byggeskolen foregår i uke 33. fra 10. til 14. august i Oslo og fra 11. til 13. august i Asker. Ca. 50 av barna vil delta på Barnas Byggeskole i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.