Tømmer skip for olje

Nødlossing av olje fra semenskipet Crete Cement var godt i gang søndag. Skipet havarerte onsdag, etter en grunnstøting i Oslofjorden utenfor Fagerstrand. (Bilde: Solum, Stian Lysberg)
Kystverket sørget for å få lagt lenser rundt Crete Cement ved Fagerstrand på Nesodden. Skipet hadde 115 tonn tungolje og 19 tonn marin diesel om bord. (Bilde: Truls Tunmo)
Nesodden Brannvesen var i beredskap for å samle opp utslipp. Crete Cement hadde 5.300 tonn tonn sement, 115 tonn tungolje og 19 tonn marin diesel om bord, og et mannskap på 12. (Bilde: Poppe, Cornelius)

Tømmingen av den første av 30 tanker med bunkersolje, smøreolje og diesel gikk som planlagt, og tømmingen av den andre tanken er nå påbegynt.

– Vi holder nå på med å tømme den andre av elleve tanker i selve maskinrommet, og alt går etter planen. Vi har ikke støtt på noen ekstraordinære hindringer, så foreløpig er det ingenting som tyder på at vi ikke skal kunne holde oss til planen om å få tømt alle tankene i løpet av én til to uker, sier pressetalsmann Per Rønnevig i rederiet KGJS Cement AS til NTB.

Ifølge Kystverket fløy overvåkingsfly over området mandag formiddag. Det ble ikke observert olje utenfor selve oljelensesystemet, bare tynn oljefilm enkelte steder.

Innenfor selve lensebarrieren rundt skipet har også oljemengden blitt kraftig redusert.

Crete Cement var på vei fra Brevik til Slemmestad da det grunnstøtte helt sør på Nesoddlandet onsdag morgen. (©NTB)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå