LUFTFART

Tomas (36) har bygget det som trolig er verdens første elektriske sjøfly

Lier: Thomas Brødreskift i Equator Aircraft Norway har bygget det som trolig er verdens første elektriske sjøfly, som heter Equator P2. Han håper det kan bli et miljøvennlig alternativ til annen transport.
Lier: Thomas Brødreskift i Equator Aircraft Norway har bygget det som trolig er verdens første elektriske sjøfly, som heter Equator P2. Han håper det kan bli et miljøvennlig alternativ til annen transport. Foto: Monica Strømdahl/ NTB scanpix
26. jan. 2018 - 15:16
Tomas Brødreskift (36) har bygget det som trolig er verdens første elektriske sjøfly. Han håper det kan bli et miljøvennlig alternativ til annen transport.
 

– Tenk deg et nettverk av effektive og stillegående elektriske sjøflyhavner i fjordene langs kysten, som bringer folk inn til byene og hovedflyplassene, sier Brødreskift til VG.

tu.no hadde et lengre intervju med Tomas Brødreskrift i 2013: 

Testes til våren

Han begynte å se nærmere på fly i sin masteroppgave ved Arkitektur og designhøgskolen i Oslo i 2009.

Brødreskift mener besparelsene for samfunnet ved å bruke luften i stedet for å bygge dyr infrastruktur på land er enorm.

Flyet skal testes i lufta for aller første gang til våren.

– Etter åtte år med design og bygging av både fly og motorsystem, er det naturlig å være litt nervøs, men jeg tror det går bra, sier han til avisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.