ARKIVNYHETER

Tolv vil tegne brua over Elva

Den nye gangbrua over Elva er bare to blå streker på kartet i dag. 12 arkitektfirmaer har lyst til å bestemme hvordan den skal se ut.
Ill.: Flekkefjord kommune
Den nye gangbrua over Elva er bare to blå streker på kartet i dag. 12 arkitektfirmaer har lyst til å bestemme hvordan den skal se ut. Ill.: Flekkefjord kommune
18. des. 2011 - 12:28

Fristen for påmelding gikk 16. desember. En måned senere avgjøres det hvem som slipper gjennom nåløyet.

Alle de fire som blir prekvalifisert, blir honorert. I arkitektkonkurranser er det vanlig at bare vinneren får særbehandling. Flekkefjord kommune som er byggherre, gjør et unntak fra denne regelen. Vinneren får 100 000 kroner, men de tre andre blir også rangert. Det forslaget som vurderes som det beste av dem, blir honorert med 80 000 kroner, det neste beste får 60 000, det siste får 40 000.

Brua skal bygges i sentrum av Flekkefjord. Elva er ikke en elv, det er et sund som deler byen i to. I dag går det bare én bru over sundet, og den har smale fortau. Det er ikke bra nok, mener kommunen.

De fleste båter som trafikkerer Elva er lave, men sundet kan ikke stenges for høye båter. Brua må derfor kunne åpnes. Hva slags bevegelig bru som skal bygges, blir det opp til arkitektene å foreslå.

De som blir prekvalifiserte får ganske frie tøyler, men noen kort er lagt. Elva er 53 meter bred der brua skal krysse. Når brua er åpen, skal seilingsleden være 11 meter bred. Når den er lukket, skal seilingshøyden være 2,5 meter. Kostnadsrammen er på 20 millioner kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.