Tollvesenet skal finne piratvarer for Microsoft

Ulike Windows-produkter er allerede et yndet piratkopieringsobjekt. Det er nok ikke usannsynlig at også Windows 7 blir det.
Ulike Windows-produkter er allerede et yndet piratkopieringsobjekt. Det er nok ikke usannsynlig at også Windows 7 blir det. (Bilde: Scanpix)

Microsoft frykter at opptil 40 prosent av selskapets programvare i Norge er piratkopier.

– Forbløffende gode

Som en del av kampen mot piratvirksomhet har nå Microsoft for første gang fått en midlertidig forføyning der Tollvesenet pålegges å forsøke å avdekke piratprodukter på norske tollstasjoner.

– Mange av forfalskningene jeg har sett er forbløffende gode. Det kan være snakk om små detaljer som skiller ekte vare fra piratkopien. En vanlig forbruker vil i mange tilfeller ikke kunne se forskjell, sier advokat Thor Bjarne Mosaker, som representerer Microsoft, til Finansavisen.

Holde tilbake

Microsoft har fått midlertidige forføyninger i alle EU-landene, i tillegg til Norge, og tollvesenene i alle landene er blitt informert om de nye arbeidsoppgavene.

I praksis skal tollerne holde tilbake det de oppfatter som mistenkelig programvare. Deretter må de varsle Microsoft slik at de får anledning til å kontrollere innpakning og innhold.

Ifølge Microsoft er Tollvesenets ansatte allerede blitt drillet av selskapets piratjegere i hvordan de skal se forskjell på ekte og falsk vare.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå