INDUSTRI

Tolletaten advarer mot falsk og farlig alkohol

Tolletaten advarer spesielt russen, men også andre, mot å kjøpe drikke og brennevin fra ulovlige utsalgssteder da den kan være falsk og helseskadelig.

Tolletaten advarer mot å kjøpe alkohol fra ulovlige utsalgssteder. Selv om det ser ut som ekte vare, kan den inneholde farlige stoffer.
Tolletaten advarer mot å kjøpe alkohol fra ulovlige utsalgssteder. Selv om det ser ut som ekte vare, kan den inneholde farlige stoffer. Foto: NTB
7. mai 2022 - 08:54

– Vi er dessverre nødt til å gå ut med en ny advarsel om falsk alkohol, kun et halvt år siden vi gjorde det sist. Nylige beslag gir ekstra grunn til bekymring, samtidig som vi er på vei inn i russetid og sommersesong, med tilhørende høyt nivå på festlige aktiviteter, sier tolldirektør Øystein Børmer i en pressemelding.

Tolletaten mener utviklingen gir grunn til å tro at det foregår ulovlig omtapping, produksjon og salg av sprit utgitt for å være originalvarer. Det har nylig blitt avdekket mistenkelig import av isopropanol, som er en giftig alkohol brukt som løsemiddel i blant annet desinfeksjonsmidler og vindusspylervæske.

– Det er viktig at alle, uansett alder, forstår at det på ingen måte er trygt å kjøpe eller drikke ulovlig brennevin. Selv om det ser ut som originalvare, så kan innholdet være livsfarlig, advarer Børmer.

Aromaer man finner i vin kan med fordel grupperes når man skal lære å kjenne dem igjen, og et aromahjul som dette kan være et nyttig hjelpemiddel.
Les også

Hvorfor lukter vinen pepper, diesel og kattepiss?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.