DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Tokvam utvider produktspekteret. Kjøper svensk kantklipperprodusent

Tokvam as på Reinsvoll kjøper produkt- og merkevarerettigheter fra den svenske kantklipperprodusenten Ilsbo Tools AB.

Avtalen gjelder produktrettighetene til Ilsbo krattknusere og rettighetene til merkevaren Ilsbo Tools.
Avtalen gjelder produktrettighetene til Ilsbo krattknusere og rettighetene til merkevaren Ilsbo Tools. Foto: Tokvam
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. aug. 2020 - 10:31

Avtalen innbærer at Tokvam overtar produksjon og utvikling av Ilsbo krattknusere, inkludert rettighetene til merkenavnet Ilsbo Tools. Tokvam overtar også forhandleravtalene med Lantmännen i Sverige og Eik Maskin i Norge, forteller selskapet i en pressemelding.

– Vi er meget tilfredse og ydmyke i forhold til denne muligheten. Ilsbo Tools er en virksomhet vi harkjent og fulgt i lengre tid og produktene passer Tokvam veldig godt. Vi kommer til å ha stort fokus på videreutvikling av maskinene for å sette fart på veksten. Vi ser også at dette er et markedssegmenter vi ønsker å ha langt mer fokus på fremover. I den sammenheng er vi veldig glade for at vi har med flere ressurser fra Ilsbo i to-tre år fremover, inkludert eier, grunder og produktutvikler Leif Andersson, sier daglig leder i Tokvam, Finn Kristian Tokvam.

Stålbrua ble jekket på plass over elva Tunna i løpet av 23. og 24. mai. Brua er 150 meter lang, og det lengste spennet er på 55 meter.
Les også

Brukte to dager på å jekke riksvei 3-bru på plass

Øker eksportandelen

For Tokvam betyr dette flere sommerprodukter og betydelig økt eksportandel for den familieeide industribedriften. Tokvam har i lengre tid hatt en uttalt målsetning om å bli en bedrift som leverer løsninger for veivedlikehold året rundt til større deler av verden. Med dette oppkjøpet gjør bedriften et stort steg i den retningen.

Ilsbo krattknusere er produkter for å holde veiskuldre og grøfter fri for ugress, kratt og småbusk, og egner seg til å fjerne oppvekst av kratt, men kan også kutte trær med en stammediameter opp til 100 mm.

Equinor og BP inngikk i januar en bytteavtale, hvor Equinor overtok BPs andeler i havvindparken Empire Wind, mens BP overtok hele Beacon Wind-prosjektet i USA.
Les også

Equinor får bedre avtale for New York-prosjekt

Økt eksport og mer salg sommerhalvår

For fem år siden hadde Tokvam ingen sommerprodukter, men i 2021 kan sommerprodukter stå for mer enn 25 prosent av den totale omsetningen.

Tokvam sier de forventer en umiddelbart omsetningsvekst på 15-20 prosent som følge av oppkjøpet, men ambisjonene er større.

– En offensiv satsing bestående av produktutvikling, god utnyttelse av nye og eksisterende distribusjonskanaler og offensiv markedsføring bør legge til rette for en dobling av omsetningen i produktområdet krattknusere på mellomlang sikt, sier selskapet.

Tokvam forventer umiddelbart en omsetningsvekst på 15-20 prosent som følge av oppkjøpet, <i>Foto:  Tokvam</i>
Tokvam forventer umiddelbart en omsetningsvekst på 15-20 prosent som følge av oppkjøpet, Foto:  Tokvam
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.