DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Tokvam lanserer verdens største serieproduserte hydrauliske snøfreser

Den hydraulisk frontmonterte snøfresen kan ta over flere av oppgavene til en tradisjonell hjullasterfres med egen motor, som f.eks. snølasting.

thumbnail
thumbnail
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. aug. 2021 - 10:17

–Med F240H Monster tar vi hydraulisk snøfres for hjullaster til neste nivå. Med en veldig stor innmaterskrue, stor vifte og smarte løsninger som gir stor kapasitet oppstår helt nye muligheter, skriver den norske produsenten Tokam i en pressemelding.

Dette er en hydraulisk frontmontert snøfres som kan ta over flere av oppgavene til en tradisjonell hjullasterfres med egen motor, som f.eks. snølasting. Og det til en brøkdel av prisen, både i innkjøp og drift. I tillegg er snøfreseren både lett og kortbygget som gir betydelig fordeler under bruk.

Stor interesse også i det nordiske markedet

Prosjektet startet i USA og Canada, hvor det i de nordlige snøområdene bruker minst en, men ofte flere snøfresere for snølasting med egen motor i beredskap.

Særlig ved lasting kommer en hydraulisk fres til sin rett. <i>Foto:  Tokvam</i>
Særlig ved lasting kommer en hydraulisk fres til sin rett. Foto:  Tokvam

– Vår nord-amerikanske forhandler ønsket å tilby en betydelig grønnere og mer kostnadseffektiv løsning for å løse oppgaven. Underveis i utviklingen har også det nordiske markedet vist stor interesse for prosjektet og vi har dermed testet på en rekke forskjellige hjullastere sammen med våre nordiske forhandlere sist vinter, forteller Tokvam.

– Resultatene har vært svært positive og vi har store forventinger til å endre tankegangen i markedet rundt lastefreser til hjullaster. Egen motor på snøfresen i bymiljøer er ut. Etter vår oppfatning er utnyttelse av bæremaskinens egen hydraulikk fremtiden på denne type applikasjoner. 

Kostnadseffektiv løsning

Fordelen med denne løsninger er at den utnytter lasterens hydraulikk slik at man får en enkel, kompakt og kostnadseffektiv løsning som kan gjøre mange forskjellige oppgaver. 

Fresen er bygget med Hardox i vifte, viftehus, tut og i store deler av chassis. Den har en automatisk utløsermekanisme både på vifte og innmaterskrue, slik at sikkerhet er ivaretatt, uten at man trenger tenke på å skifte brytebolter. Fresen krever lite løpende vedlikehold.

Den kan leveres med ekstrautstyr som blant annet teleskopisk lastetut, flytramme og punkteringsfrie hjul.

En hydraulisk snøfres utnytter bæremaskinens egen hydraulikk, som gjør den både effektiv og økonomisk. <i>Foto:  Tokvam</i>
En hydraulisk snøfres utnytter bæremaskinens egen hydraulikk, som gjør den både effektiv og økonomisk. Foto:  Tokvam
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.