BYGG

Tok veien utenom rettssalen

Per Erlien Dalløkken
11. nov. 2008 - 14:37

Nå er det Reinertsen AS som har inngått forlik med Statens vegvesen og betaler seks millioner kroner i erstatning for påstått prissamarbeid under bygging av sju bruer på 1990-tallet.

– Jeg er glad at vi nå også i forhold til Reinertsen legger en vanskelig sak bak oss, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Saksøkte entreprenører

Statens vegvesen mener det ble begått ulovlig prissamarbeid da sju bruer ble bygget i perioden 1994 til 2000. Kontraktsverdien var samlet 650 millioner kroner.

Vegvesenet gikk til privat søksmål mot fire entreprenører for brudd på konkurranseloven: Skanska Norge AS, Veidekke ASA, Reinertsen AS og NCC Construction AS.

Les også: Glad for Vegvesen-søksmål

Staten stevner byggiganter

Innrømmer ingenting

I midten av oktober ble det inngått forlik med to av entreprenørene: Skanska Norge AS og Veidekke ASA.

Begge understreket at dette ikke måtte oppfattes som innrømmelse av skyld. Det handlet om at saken har krevd ressurser helt siden 2001 og en rettssak ifølge Veidekke ville krevd ytterligere fire-fem år med fokus og bruk av ressurser.

Les også: Erstatning uten innrømmelser

Må gå videre

Terje Moe Gustavsen har beskrevet striden slik til TU. no:

– Da jeg begynte for ett år siden var dette og asfaltsaken to saker som lå der og blødde. Ingen er glade for å jobbe med disse sakene fra 1990-tallet, men det er nødvendig for at vi skal komme oss videre. Jeg skulle helst sett at vi fikk til et forlik med alle fire selskapene. Samtidig er det helt nødvendig å legge dette bak oss, om nødvendig gjennom rettsapparatet.

Vil ikke betale

Nå har altså Reinertsen fulgt etter de to på veien utenom rettssalen, mens det fortsatt er tvist mellom Vegvesenet og NCC Construction.

– Vi kan ikke se at vi har gjort noe galt. Vi vil ikke betale erstatning for noe vi ikke har gjort, har direktør Peter Gjørup i NCC Construction tidligere fortalt TU.no.

Saken er ennå ikke berammet for retten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.