SAMFERDSEL

Tok mindre tog i 2009

NEDGANG: Ni av ti turer gikk med NSB, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB), men antallet passasjerer var lavere enn året før.
NEDGANG: Ni av ti turer gikk med NSB, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB), men antallet passasjerer var lavere enn året før. Bilde: Scanpix
13. sep. 2010 - 13:39

1,2 millioner færre passasjerer reiste med tog.

Flere på Gjøvikbanen

I løpet av året løste 57,9 millioner passasjerer billett for en reise langs norske jernbaneskinner. Til sammen tilbakela de 3,1 milliarder kilometer, det samme som ti reiser til Solen og tilbake.

Ni av ti turer gikk med NSB, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Den desidert største operatøren fikk da også sin andel av nedgangen, med 900.000 færre passasjerer. Datterselskapet som driver Gjøvikbanen kunne riktignok bidra med et lite lysglimt, de kapret nemlig noen flere passasjerer i løpet av 2009.

Oppsving etter askesky?

Flytoget opplevde sin første nedgang i passasjertallet og endte opp med å frakte 5,4 millioner passasjerer.

Med flystans og askesky og sanntids togreiser som et kultfenomen på TV, spørs det om ikke togselskapene kan ha håp om et oppsving igjen i 2010.

Godstogene flyttet betydelig færre tonn varer og annen frakt i fjor. Her var nedgangen på 7,4 prosent. Derimot ble godset fraktet over lengre distanser, så den totale transportjobben gikk opp med 0,8 prosent. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.