BYGG

Togstans etter avsporing

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Jernbaneverket
26. apr. 2010 - 08:26

Tre tog er innstilt og passasjerer til Kristiansand blir fraktet med buss etter at nattoget fra Oslo til Stavanger sporet av natt til mandag.

De innstilte togene skulle hatt avgang fra Kristiansand mandag morgen. Senere tog mellom Stavanger og Kristiansand snur ved Nodeland, mens tog fra Oslo stopper ved Nodeland og Vennesla. Det vil bli satt opp busser mellom Kristiansand og disse stasjonene.

– Kristiansand stasjon ligger i enden av et blindspor, og det er mulig å kjøre togene utenom Kristiansand stasjon, forklarer pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB. Hun sier de togene som ikke er innstilt ser ut til å gå i rute. Aagesen oppfordrer passasjerer som ønsker informasjon om sin avgang, til å bruke NSBs nettsider.

Ingen skadd i avsporingen

Ingen ble skadd da nattoget fra Oslo til Stavanger sporet av ved 4-tiden mandag morgen. Toget hadde lav fart på vei inn til Kristiansand stasjon da ulykken skjedde, og det var kun lokomotivet og to vogner rett bak uten passasjerer som sporet av, skriver Dagbladet.no.

Det var 170 passasjerer på toget. Passasjerene ble ved 5.30-tiden mandag morgen fraktet videre med buss mot Stavanger.

– I likhet med avsporingen ved Oslo Sentralstasjon i påsken, har vi fått dette rapportert som en udramatisk hendelse. Vi vet ennå ikke hva som er årsaken, sier NSBs informasjonssjef Preben Colstrup.

Skal granskes

Heller ikke Jernbaneverket har oversikt over hvorfor toget sporet av. Mandag morgen var mannskaper på vei til Kristiansand for å undersøke situasjonen nærmere.

– Det ser ut som det er en del skader på skinnegangen, men forhåpentligvis vet vi mer om noen timer, forklarer pressevakt Aagesen. Hun sier de også vil få bedre oversikt når NSB har fått fjernet toget som har sporet av.

Havarikommisjonen for transport skal granske avsporingen. Det samme skal en intern uhellskommisjon i Jernbaneverket. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.