SAMFERDSEL

Toget erstatter lastebiler

24. aug. 2000 - 10:10

Norske stamveier befris for 8000 lastebiler. ASG Norway AS og NSB Gods har nylig inngått en avtale om å overføre containere og semitrailere fra vei til tog.

Avtalen har en verdi av 100 millioner kroner. Den omfatter 30 ukentlige togavganger fra Oslo til Trondheim, Stavanger, Narvik og Bergen, og 50 ukentlige avganger fra Oslo til Stockholm, Verona og Padborg. Totalt betyr det at mellom 7000 og 8000 trailere årlig skal fraktes på tog i stedet for å kjøre på vei i treårsperioden avtalen gjelder for.

ASG har også tidligere samarbeidet med NSB Gods. ASG Norway AS eies av ASG Danzas, som igjen eies av Deutsche Post og er et av Europas største transportselskaper.

– Kombinerte transporter, hvor toget benyttes mellom større byer, mens inn- og utkjøring foregår på bil, er en effektiv, fleksibel og miljøvennlig transportmåte. Vi har stor tro på et slikt samspill mellom tog og bil, sier markedsdirektør Knut Brunstad i NSB Gods i en kommentar til samarbeidsavtalen med ASG.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.