MOTOR

Tog uten strøm i to timer inne i tunnel

Illustrasjonsfoto, Romeriksporten.
Illustrasjonsfoto, Romeriksporten. Bilde: Scanpix
21. jan. 2010 - 12:10

En teknisk feil førte til at toget fra Eidsvoll til Kongsberg ikke fikk strøm fra kjøreledningen. Toget gikk fra Eidsvoll klokken 8.24, og har siden klokken 9.15 stått fast i munningen av Romerikstunnelen på Oslo-siden.

Toget er helt mørklagt.

Alle via hovedbanen

– Det er ikke noe lys her, annet enn fra mobiltelefonene våre. Men det er ikke spesielt kaldt, sier passasjer Guri Svindahl til Romerikes Blads nettutgave.

Togstansen har ført til at også tre andre tog står fast i tunnelen. Det er et tog fra Flytoget, et intercitytog og et lokaltog.

– Vi forsøker nå å få de andre togene som har strøm, ut av tunnelen. Vi må kjøre alle tog via hovedbanen, og det vil medføre forsinkelser for de reisende, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

Ingen prosedyre

Blant passasjerene på toget som har stått i mørket i over to timer er Ole Kopreitan, trofast NSB-kunde og daglig leder i Nei til Atomvåpen.

– Jeg har sittet her siden ti over ni. Folk er stille som mus og sitter og venter. Jeg har bare én tanke i hodet, som forundrer meg. Tog stopper hver dag, det vet vi. Men at NSB ikke har en prosedyre på å trekke tog ut av en så trafikkert tunnel som dette, er merkelig, sier han til Aftenposten.no.

Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier at passasjerer på de berørte togene bør ta kontakt med NSB for å få oppfølging etter den dårlige opplevelsen. (©NTB)OPPDATERT: Cirka klokken 11:30 var passasjerene fremme på Oslo S, eller å ha blitt flyttet over i et annet tog inne i tunnelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.