BYGG

Tog i trøbbel

PROBLEMER: Folk som skulle til Oslo ble anbefalt å finne annen transport mandag morgen. Tre kjøreledninger falt ned, og det skapte store problemer for togtrafikken innover til hovedstaden.
PROBLEMER: Folk som skulle til Oslo ble anbefalt å finne annen transport mandag morgen. Tre kjøreledninger falt ned, og det skapte store problemer for togtrafikken innover til hovedstaden. Bilde: Heiko Junge / Scanpix
Kjetil Malkenes Hovland
20. apr. 2009 - 08:02

Det hjalp ikke at Jernbaneverket kalte inn ekstramannskaper natt til mandag.

Nedrevne kjøreledninger både på Nationaltheatret, Skøyen og i Oslotunnelen lammet togtrafikken.

– Vi må nok bare strekke våpen og oppfordre folk til å finne andre måter å komme seg inn til Oslo på mandag morgen, sier pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Flytog, flytoget, Drammen stasjon
Evakuerte Flytoget i nattTOGTRØBBEL: Et flytog på vei inn til perrongen på Oslo S. måtte evakueres etter strømbrudd i natt. Njål Svingheim, Jernbaneverket

Evakuerte Flytoget i natt

Passasjerene på et flytog måtte evakueres i natt.

– Det var et flytog på vei inn til perrongen. Personene er tatt inn til Oslo S, brigadeleder Henrik Francke ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet fikk vite at toget stod klokka halv ett, men først kvart på to ble passasjerene evakuert.

– De sto i påvente av at strømmen eventuelt skulle komme tilbake. Man avventer før man tar folk ut i skinnegangen, sier brigadelederen.

Mange strekninger rammet

– Rundt kvart på midnatt falt en del av kjøreledningene ned på selve Oslo S, og dette fikk selvsagt følger for en del lokaltog som fortsatt gikk fram til rundt klokken ett, sier pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Alle spor mellom Oslo S. og Nationaltheatret var uten strøm mandag morgen.

Problemene rammet både lokaltog og tog fra Lillehammer, Bergen, Kristiansand og Stockholm.

Også Flytoget står, og blir erstattet med buss.

Under perrronger og jernbanespor går det ledninger og kabler i hytt og vær, men som regel i samme kulvert. Hvem har ansvaret?
Mangler busserTOGTRØBBEL: Mandag morgen kunne ingen tog kjøre inn til Oslo S. Tre kjøreledninger falt ned. Scanpix/Bendiksby, Terje

Mangler busser

Men det er ikke nok busser til å erstatte alle de innstilte togene. Dermed er det mange som ikke kommer seg dit de skal.

– Vi har aldri klart å skaffe nok busser ved tidligere anledninger, og vil nok ikke klare det denne gangen heller, innrømmer Arvid Bårdstu i Jernbaneverket ifølge NTB.

NSB forsøkte mandag formiddag å skaffe flere busser.

Alt søndag ettermiddag fikk Jernbaneverket og NSB første gang signalproblemer på Oslo S. Det førte til full stopp i togtrafikken, men den kom i gang igjen ved 20-tiden på kvelden.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.