MÅLGRUPPEN: Under IT-tinget i Tønsberg i fjor høst var det mange IT-konsulenter som håper på nye stillingskontrakter som følge av mange nye oppdrag i bransjen. Spesielt er det innenfor offentlig sektor at konsulenthusene nå benytter sine konsulenter. (Bilde: Trond Heggelund)
TRO PÅ IT: Kjell Rusti er adm. direktør i IT-selskapet Steria og formann i den norske dataforening (Bilde: Steria)
TRENGER FOLK: Terje Mjøs og ErgoGroup skal ansette flest konsulenter - hele 300 stykker. (Bilde: ErgoGroup)
* = Estimert basert på opplysninger fra selskapet. Kilde: Selskapene selv

Tøff kamp om kloke IT-hoder

  • datatele

Dette viser en ringerunde Teknisk Ukeblad har gjort til 14 av Norges største og minste IT-konsulentselskaper, samt til kjente IT-selskaper med mange konsulenter.

Selv om vi er kun er i februar, er det mye som tyder på 2007 blir et rekordår. Dette er tilbakemeldingen de fleste av selskapene gir.

Vanskeligere

Rekrutteringsansvarlige og informasjonssjefer i de selskapene vi har spurt (se saken Betaler månedslønn i "sign on fee" - link til høyre) sier at det er blitt merkbart vanskeligere å få tak i de rette menneskene til konsulentjobber.

Dette har ført til at noen av lønningene til spesialiserte konsulenter har gått opp med nesten 40 prosent det siste året.

Helt nye metoder

– Det har blitt en tøff kamp om de rette hodene. Vi har derfor begynt med direktemarkedsføring og andre tiltak mot konkrete jobbkandidater for å få dem til å vurdere oss som fremtidig arbeidsplass. På grunn av konkurranseforhold vil jeg ikke fortelle eksakt hva dette går ut på, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen i Accenture.

Presset for å finne nye konsuelthoder gjør at det ikke lenger holder å tilby pizza og øl på vervingsarrangementer på eksempelvis NTNU i Trondheim eller BI i Oslo.

Bruker toppledelsen

Accenture-sjef Nils Øveraas brukes dessuten flittig av rekrutteringsavdelingen til selskapet når de skal misjonere i Trondheim.

Mange av toppledelsen som har studert på det aktuelle utdanningsstedet, brukes som sannhetsvitner på hvor bra konsulentselskapet er å jobbe i etter endt studietid.

I fjor kom 60 nye konsulenter i Accenture direkte fra skolebenken. Av disse signerte 50 kontrakt før de begynte siste år på studiene.

I år tror Andersen at enda flere vil signere stillingskontrakter flere år før de har tatt eksamen. Han mener gir en pekepinn på hvor tøff kampen om hodene har blitt.