INDUSTRI

Tøff avslutning på året

ABB, robotfabrikk, Bryne på Jæren.
ABB, robotfabrikk, Bryne på Jæren. Bilde: OLE KETIL HELGESEN

Med en omsetning på 8,5 milliarder kroner i fjor, en økning på 24 prosent fra 2007, oppnådde ABB sitt beste resultat noensinne i Norge.

Likevel har de fleste deler av ABB i Norge fått merke at den negative utviklingen i verdensøkonomien påvirker virksomheten. Avslutningen på året ble tøff for flere deler av den norske virksomheten, ifølge administrerende direktør Rune Finne.

Nådde målene

- Totalt sett har vi nådd våre mål for 2008, men vi ser stor forskjell på de åtte første månedene og de fire siste. Finanskrisen har rammet mange av våre kunder, og dermed får det konsekvenser også for oss, sier han.

Dermed har også ABB måtte kutte i kostnader i deler av den norske virksomheten. Det dreier seg om robotproduksjonen på Bryne og fabrikken i Skien som produserer mellomspenttavler til byggeindustrien.

- Det er mot bilindustrien og byggebransjen vi ser at det går mest ned. Men vi ser jo for oss at industrien også kan bli en utfordring. Det ser ikke ut som alle industribedriftene går så godt, sier Finne til Teknisk Ukeblad.

Tøffe tider

Ifølge Finne vil 2009 bli utfordrende, men han mener selskapet er rustet til å komme gjennom nedgangen. Ordreinngangen endte på 9,4 milliarder kroner, noe som innebærer en liten økning fra i fjor.

- ABB har vært gjennom tøffe tider tidligere, og vi er i en bedre posisjon enn noen gang til å tåle det som måtte komme. Behovet for teknologi som bidrar til stabil strømforsyning og som øker effektiviteten til våre kunder, samtidig som det tas hensyn til miljøet, vil fortsatt være stort, sier Rune Finne i en melding.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.