NYHETSBREV

Toarmet interaktiv robot

Den nye YuMi-roboten fra ABB skal være verdens første ordentlige interaktive robot.

YuMi, toarmet robot fra ABB
YuMi, toarmet robot fra ABB Bilde: A.Pattenden
11. sep. 2014 - 07:00

Pressemeldingen fra ABB om den nye roboten hevder den åpner for banebrytende funksjonalitet og et stort automatiseringspotensial i global industri.

Jobber sammen med mennesker

YuMi skal egne seg godt for montasje av små deler der roboter og mennesker arbeider hånd i hånd med de samme oppgavene. Derfra stammer også navnet, som er en forkortelse for you and me.

YuMi er bygget for å møte behovet for mer fleksibel og smidig produksjon, i første omgang rettet mot industrien som produserer forbrukerelektronikk. Den vil deretter bli rullet ut i andre markeder. YuMi er et interaktivt, toarmet system for montasje, som har den egenskapen at den kan føle og se. Robotens myke, polstrete armer er kombinert med innovative bevegelsessensorer, for å ivareta sikkerheten til YuMis menneskelige kollegaer. Sikkerhet er bygget inn i funksjonaliteten til roboten, slik at den kan operere uten sikkerhetsgjerde.

Les om: Robotekspert ser muligheter overalt

YuMi, toarmet robot fra ABB
YuMi, toarmet robot fra ABB

Fleksibel og nøyaktig

YuMi er så nøyaktig at den skal kunne tre en tråd gjennom et nåløye og er i stand til å håndtere alt fra de avanserte og nøyaktige delene i et mekanisk armbåndsur til komponenter i mobiltelefoner, nettbrett og PC-er.

Det er nordmannen Per Vegard Nerseth som leder ABBs globale robotvirksomhet. Han mener at navnet i seg selv er et uttrykk for interaksjon mellom menneske og maskin vi tidligere ikke hadde forestilt oss.

YuMi vil først komme i salg i april neste år, etter at den er vist på Hannover Messen i Tyskland, verdens største teknologimesse.

Les om: Her er høydepunktene fra Hannover Messe 2014

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.