ARKIVNYHETER

To vil bygge bruer i Kvam

Kaldestad bru i Norheimsund er moden for utskifting. E. Opedal & Sønner ligger godt an til å få den jobben.
Kaldestad bru i Norheimsund er moden for utskifting. E. Opedal & Sønner ligger godt an til å få den jobben. Bilde: Katrine Helgheim
26. okt. 2011 - 15:34

Det andre anbudet er på 24,343 millioner kroner. Det er gitt av GBS Entreprenør som holder til i Øystese bare 7 km fra byggeplassen.

Nåværende Kaldestad bru på fylkesveg 49 i Norheimsund er smal og har en ugunstig vertikalgeometri. Den skal erstattes av to parallelle bruer, en for fylkesvegen og en for en lokalveg.

De to bruene er ikke mer enn 10,5 meter lange, men anbudene på godt over 20 millioner kroner kom likevel ikke som noe sjokk på Vegvesenet. Årsaken er vanskelige forhold på byggeplassen.

Grunnen under bruene består av løsmasser. Landkarene blir fundamentert på stålkjernepæler. Arbeidsforholdene er vanskelige. Det er ingen omkjøringsmuligheter. For å avvikle trafikken må entreprenøren først bygge lokalvegbrua like inntil nåværende bru. Når den blir ferdig, overtar den trafikken på fylkesveg 49 mens den gamle brua rives. Til slutt bygges den nye fylkesvegbrua like inntil lokalvegbrua.

Fylkesvegbrua får en gang/sykkelbane på den ene siden av kjørebanen. Totalbredden blir 12,75 meter. Lokalvegbrua får en bredde på 6 meter.

Smidt & Ingebrigtsen i Bergen har prosjektert de to bruene.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.