BYGG

To sykehus til 20 milliarder i rute

Truls Tunmo
13. nov. 2006 - 07:53

St.Olavs Hospital og Ahus er fortsatt preget av mye anleggs- og byggearbeid.

– Sykehusene er forskjellige, men det er ikke nødvendigvis kostnadsdrivende, sier informasjonssjef Arve-Olav Solumsmo i Helsebygg Midt-Norge som har ansvaret for utbyggingen av St.Olavs Hospital.

Han bekrefter at det er valgt mange felles tekniske løsninger ved de to sykehusene:

Felles kunnskap

– Begge har valgt mange av de samme løsningene når det gjelder IKT, logistikk, robottraller og rørpost. Vi har dratt fordeler av hverandres erfaringer under utbyggingen, sier Solumsmo.

– Vi har bygd 90 000 kvadratmeter som er ferdig og overlevert sykehuset i løpet av det siste året, og er nå i gang med 80 000 kvadratmeter som skal være ferdig i 2010. Den gamle høyblokken skal også rives, og det skal settes opp et nytt bygg som skal stå ferdig i 2013. Totalt vil 197 500 kvadratmeter være ferdigstilt i 2014, sier Solumsmo.

Kostnadsrammen for fase en og fase to er til sammen 12 milliarder kroner.Ulike konsepter naturlig

De store sykehusprosjektene er i seg selv forskjellige bare ved at St. Olavs Hospital består av flere bygninger, mens Akershus universitetssykehus har et hovedkompleks, noe som blant annet vil medføre forskjellige driftssituasjoner.

– Helsebygg Midt-Norge ligger tre, fire år foran oss i sin fremdriftsplan. Det er derfor helt naturlig at konseptene er ulike. Vi har fått tilgang til erfaringer som Helsebygg Midt-Norge har gjort seg. Vi benytter i hovedsak samme teknologi, men ikke samme leverandører. Den totale kostnadsrammen er 8,2 milliarder kroner, men prosjektet blir levert i henhold til det økonomiske styringsmålet på 7,8 milliarder, sier prosjektdirektør for Nye Ahus, Bjørn Sund.

Totalt blir Akershus universitetssykehus på 137 000 kvadratmeter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.