MASKINER & UTSTYR

To store blir større: Metso og Outotec har slått seg sammen

De to store finske konsernene produserer begge maskiner og løsninger for mineralhåndtering og gjenbruk, men i ulike deler av produksjonsprosessen.

Fra første. juli ble Metso og Outotec, slått sammen til Metso Outotec.
Fra første. juli ble Metso og Outotec, slått sammen til Metso Outotec. Foto: Metso Outotec
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. juli 2020 - 14:19

Dermed vil det nye kjempekonsernet, som vil telle 15 600 ansatte, ha produkter for hele verdikjeden, fra utvinning og knusing, til prosessering av steinmaterialer og mineraler til bruk både både til bygningsformål eller til industribearbeiding.

Selskapet vil dermed bli et av de største i verden innenfor sine produktgrupper.

Metso Outotec vil ha en omsetning på 4,2 milliarder Euro (basert på 2018-tall), og det nye konsernet vil være eid av 78 prosent av Metso-aksjer og 22 prosent fra Outotec. Selskapet vil ha sitt hovedkvarter i Helsingfors i Finland.

Det som tidligere het Metso Flow Control, ble fra samme tidspunkt skilt ut som et eget selskap, og skal heretter operere under navnet Neles Corporation. Dette selskapet vil ha ca 2900 ansatte, og en årlig omsetning på rundt 600 millioner Euro.

I Norge har Metso vært representert gjennom Metso Norway AS, som er et rent salgsselskap for maskiner og utstyr for pukk- og grushåndtering og råstoffhåndtering ved industriproduksjon. Selskapet hadde i 29 ansatte i fjor, og omsatte for 337 milllioner kroner.

Også Outotec har vært representert med et salgskontor i Norge, som telte 9 ansatte i fjor. Omsetningen lå da på 22 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.